Олександр Троян

Дата: 02.03.2023 11:01
Кількість переглядів: 385

1 березня у Миргороді  попрощалися із Героєм Олександром Трояном. Захищаючи українську землю від російської навали, миргородський оборонець Олександр Вікторович загинув 21 лютого 2023 року в жорстокому бою з переважальними силами противника біля населеного пункту Червонопопівка Севєродонецького району Луганської області. Схиляємо голови у глибокій скорботі перед світлою пам’яттю Українського Захисника, гідного сина нашого незламного народу.

Олександр народився 13 липня 1991 року в Миргороді. Він був наймолодшим з чотирьох дітей  в дружній багатодітній родині, де поважали та цінували один одного. Олександр ріс відкритим, працьовитим і доброзичливим хлопцем. Однокласники по Миргородській школі №9 цінували в ньому вірність і готовність прийти на допомогу. Після закінчення 9 класів школи Олександр  вивчився на електрика в Миргородському ПТУ №44. Робота в Польщі була однією із сходинок до втілення життєвих планів. Клята війна обірвала плани та змусила Олександра Вікторовича взяти до рук зброю. Син військового і вірний патріот своєї держави, він не міг залишити війну з російським агресором у спадок наступним поколінням. Так він сказав своїм рідним, ставши на захист Батьківщини.

"Бойове злагодження проходило під Житомиром і в далекій Великобританії. Згодом солдат Троян став виконувати бойові завдання у складі 25-тої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Він був вправним водієм, мужнім, сміливим, надійним побратимом. На жаль, бій 21 лютого 2023 року став останнім для Героя. 

Поховали захисника з військовими почестями на місцевому кладовищі на Алеї Героїв.


За інформацією сайту Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора