Віктор Панченко

Дата: 27.02.2023 09:29
Кількість переглядів: 375

23 лютого в Миргороді попрощалися із нашим земляком, вірним солдатом України Віктором Панченком. 19 лютого 2023 року під час мінометного обстрілу з боку російських військ поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області розвідник-навідник розвідувальної роти  військової частини А 2167 старший солдат Віктор  Панченко загинув смертю хоробрих, захищаючи волю і незалежність України.

Віктор Іванович народився 19 червня 1984 року в місті Миргород. Закінчив 9 класів Миргородської школи №5. Численні шкільні друзі та вчителі пам’ятають його як життєрадісного, справедливого і щирого хлопця.

Після 9-ти класів Віктор обрав мирну будівельну професію у Миргородському професійно-технічному училищі. Потім проходив службу в збройних силах України. Пізніше працював шиномонтажником  і ця робота стала для Віктора путівкою у доросле життя. Під керівництвом Івана Григоровича Данилевського він вчився працювати у колективі, працювати на спільний результат. Згодом Віктор Іванович став частинкою дружної родини миргородського товариства «Агротехгарантія», де цінують і поважають людей праці.

Він мав безліч планів на щасливе майбутнє для себе і своєї родини. Але ці плани перекреслила підла росія. Віктор Панченко - душа компанії, завзятий рибалка, порядний сім'янин і люблячий син, змушений був полишити мирне життя. Доброволець Віктор Іванович 24 лютого 2022 року пішов захищати майбутнє рідної держави. Його побратимами стали сильні, незламні, вмотивовані військовики 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. «Хоробрі хлопці, відважне військо!» - з цим гімном женуть ворога з рідної землі воїни бригади. Старший солдат Панченко був вмілим розвідником, прикладом стійкості і рішучості для побратимів. Його любили за веселу вдачу і справедливість. Справжній козак, дотепний і мужній – таким він залишиться в пам’яті побратимів.

Запеклі бої під Вугледаром не вщухають цілодобово, ворог атакує з усіх видів озброєння і українські сили оборони прикладають надзусиль для стримування агресора. На жаль, під час одного з обстрілів перестало битися серце вірного сина України Віктора Панченка. 

Вічна пам’ять справжньому Герою, Воїну. Ми не пробачимо і помстимося за кожну смерть! Переможемо, бо на нашому боці -  правда!

Слава Україні! Смерть ворогам!


За інформацією сайту Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора