16 лютого - День єднання

Дата: 16.02.2023 09:43
Кількість переглядів: 506

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого  2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може  здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. 

Напередодні, 14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем єднання в Україні. Про це він повідомив у відеозверненні до українців у понеділок, 14 лютого 2022 року. «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність».

Того дня Україна зафарбувалася у патріотичну палітру. А згодом нас підтримав увесь світ. Синьо-жовта символіка була на офіційних будівлях, у дрес-коді, та в серці. Так є і досьогодні. 

Майже рік триває повномасштабне вторгнення росії на територію України. Кожен день для українців є днем єднання проти ворога і заради перемоги. Тож будьмо єдині у вірі, що наші ЗСУ успішно здолають ворога, тримаймо міцно світ фронт та наближаймо довгоочікувану перемогу! Все буде Україна! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора