Артем Шабалін

Дата: 08.02.2023 14:11
Кількість переглядів: 404

26-річний воїн Артем Шабалін загинув під час оборони України 1 лютого внаслідок обстрілу російською армією. Сталося це поблизу села Парасковіївка Бахмутського району Донецької області. 6 лютого на колінах миргородці  зустріли траурну колону із загиблим на російсько-українській війні земляком, а вже наступного дня всією громадою попрощалися з Героєм.

Артем Ігорович народився 18 червня 1996 року в місті Миргород. Закінчив 9 класів Миргородської школи №9. Численні шкільні друзі та вчителі пам’ятають його як життєрадісного, допитливого і щирого хлопця.

Після 9-ти класів Артем обрав мирну професію зварювальника у Полтавському професійному ліцеї. Він мріяв стати висококласним спеціалістом як його хрещений батько. Мріяв розбудовувати рідну Україну.

Артем наполегливо працював на різних роботах, шукав себе і свою долю. Робота в Польщі та народження 2 роки тому синочка Юрасика – початок втілення життєвих планів. На нього чекало щасливе майбутнє, аби не страшне слово війна. Артем Шабалін, душа компанії і доброзичливий хлопець, полишив мирну роботу будівельника у столиці. Доброволець Артем Ігорович Шабалін у червні 2022 року пішов захищати майбутнє рідної держави. Після військового навчання в Англії та бойового злагодження він став частинкою сильних, незламних, вмотивованих військовиків 30-ої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Старший солдат Шабалін впевнено керував своїм відділенням, був прикладом стійкості і рішучості для підлеглих.

Його любили за веселу вдачу і справедливість. Справжній козак, дотепний і мужній – таким він залишиться в пам’яті побратимів. Запеклі бої під Бахмутом не вщухають цілодобово, ворог атакує з усіх видів озброєння і українські сили оборони прикладають надзусиль для стримування агресора. На жаль, під час одного з обстрілів перестало битися серце вірного сина України Артема Шабаліна. 

Вічна пам’ять справжньому Герою, Воїну Артему Шабаліну. Ми не пробачимо і помстимося за кожну смерть! Переможемо, бо на нашому боці правда! Слава Україні! Смерть ворогам!

Поховали миргородського Захисника з військовими почестями на  місцевому кладовищі (вул. Ломиковського).


За матеріалами сайту Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора