Роман Малишко

Дата: 30.01.2023 10:54
Кількість переглядів: 351

Україна переживає найтрагічніші сторінки своєї історії. Серце крається від жалю за всіма загиблими у кривавій, лютій війні проти російських загарбників. Болить душа за мужніх Героїв, які один за одним віддають найцінніше – свої життя – для того, щоб український народ, наші діти могли жити під мирний небом.

Ще не встигли висохнути сльози від недавньої тяжкої втрати, коли Лохвиччина провела у засвіти 17-го полеглого захисника рідної української землі, як сьогодні знову сумна звістка чорним каменем вдарила у наші серця – на війні загинув наш земляк, військовослужбовець Збройних сил України МАЛИШКО Роман Вікторович. Він народився 15 червня 1996 року у селі Гиряві Ісківці. Після закінчення Гирявоісковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2013 році вступив до Харківського політехнічного інституту. Закінчив навчання у 2018 році, отримавши спеціальність «Інженер-технолог». Із лютого 2021 року до початку повномасштабного російського вторгнення на територію України працював на посаді інженера-технолога СТ у ТОВ «Бурова компанія «Регіон»».

27 лютого 2022 року добровольцем став до лав Збройних сил України у складі формування територіальної оборони м. Полтава. З червня 2022 року на Харківському напрямку захищав від ворога незалежність та територіальну цілісність України. Військову службу проходив у званні солдата на посаді гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти. 23 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області внаслідок ворожого обстрілу солдат Малишко Роман Вікторович загинув…

Гідно виконуючи свій військовий обов’язок, залишився вірним присязі, беручи участь в обороні держави та стримуванні збройної агресії російської федерації. У цей важкий, сповнений тугою та жалем час, уся Лохвиччина та Миргородщина розділяє нестерпний біль утрати та невимовно сумує за Романом, якому назавжди залишилося 26… Справедливий, доброзичливий, розсудливий, безвідмовний товариш і вірний друг – таким знали Романа односельці і таким він назавжди залишиться у людській пам’яті. 

Низько схиляємо голови у жалобі за вірним сином України, відважним воїном Романом Малишком, якого обрано навіки служити небесам. Вічна та світла пам’ять Герою!


Фейсюук-сторінка голови Лохвицької громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора