Анатолій Шептун

Дата: 30.01.2023 10:51
Кількість переглядів: 342

26 січня живим коридором пошани миргородці зустріли свого земляка, Героя-захисника Анатолія Івановича Шептуна й, схиляючи в скорботі голови, попрощалися з воїном України. 23 січня 2023 року під час виконання бойового завдання біля міста Соледар на Донеччині, командир першого розвідувального відділення, молодший сержант Анатолій Шептун загинув, вірний військовій присязі і вірний Україні, яку любив понад усе.

Анатолій Іванович народився 14 січня 1965 року в с.Березова Лука Гадяцького району. Освіту здобував у  Хорольському технікумі механізації сільського господарства і Полтавському сільськогосподарському інституті. Водій-віртуоз та механік від Бога - не було технічного завдання, яке б він не розв’язав. У якому б колективі не працював Анатолій Шептун -  він одразу ставав кожному надійним другом, порадником і помічником. Тихий голос, щира посмішка і доброта – таким його навіки запам’ятали на МП «Контакт».

Строкова служба в десантних військах загартувала в ньому Воїна. Він був активним членом громадської організації «Спілка воїнів-десантників Миргородщини». З 2014 року Анатолій та його побратими  допомагали воїнам АТО, возили військову амуніцію, продукти харчування у найгарячіші точки зіткнень. Вірний, надійний, сміливий – таким він залишиться у пам’яті миргородських волонтерів. Події на сході держави протягом восьми років впевнили Анатолія Шептуна в тому, що великої війни не обійти і він готувався до неї завчасно. Згадав свої бойові навички під час тренування на базі військового навчального центру «Десна». Тримав себе у гарній фізичній формі та підтримував дух миргородських хлопців. Поряд з цим Анатолій Іванович був люблячим чоловіком, чудовим батьком і неперевершеним дідусем. Під постами у фейсбукові про болючу втрату Героя, миргородці писали також, що в нього «пів міста кумів, пів України друзів». Він любив життя, вмів насолоджуватися кожною хвилиною у колі близьких людей. Планував мирне достойне життя для себе і синів.

Але 24 лютого не стояло вибору: «Білий прапор чи синьо-жовтий стяг». Його рішення було чоловічим і рішучим: «Опір і боротьба до перемоги». Вже з 25 лютого Анатолій Шептун організовував та налагоджував роботу миргородської територіальної оборони.

Військова частина Миргородської ТРО протягом 2022 року охороняла об’єкти інфраструктури, проходила бойове злагодження. З початку 2023 року у складі 116-ї окремої бригади наші миргородці виконують бойові завдання у найгарячішій точці бойових зіткнень з ворогом на сході держави. Запеклі бої на ділянці фронту не вщухають цілодобово, ворог атакує з усіх видів озброєння і українські сили оборони прикладають надзусилля для стримування агресора. Ми тримаємо оборону і знищуємо живу силу ворога, але, на жаль, втрачаємо і своїх героїв. Українці сплачують надзвичайно високу ціну за свою незалежність. Кожен метр визволеної землі  просочений кров’ю найкращих Українців!

 Поховали земляка з військовими почестями на Алеї Героїв у Миргороді.


За інформацією сайту Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора