Євген Бойко

Дата: 30.01.2023 10:43
Кількість переглядів: 361

Українці вже майже рік продовжують боротися із  повномасштабною агресією країни-терористки росії. Наші воїни героїчно тримають оборону та відвойовують рідну землю, вони віддають найцінніще, що мають - своє життя. Таким був і миргородець Євген Бойко. 25 січня у Миргороді попрощались з мужнім воїном, який віддав своє життя за свободу та незалежність України, Євгеном Анатолійовичем Бойком. 

З початком повномасштабної війни Євген Анатолійович з'явився у військкомат, без вагань та бажання сховатися. Миргородська військова частина територіальної оборони, до лав якої став старший солдат Бойко, охороняла об’єкти інфраструктури, проходила бойове злагодження. З початку 2023 року у складі 116-ї окремої бригади наші миргородці виконують бойові завдання у найгарячішій точці бойових зіткнень з ворогом на Донеччині, де відбувається особливо жорстоке протистояння. Саме там, біля міста Соледар 20 січня 2023 року у важкому бою і загинув наш земляк, стрілець третьої стрілецької роти військової частини старший солдат Євген Анатолійович Бойко. 25 січня із захисником попрощалися його рідні, друзі та побратими. Поховали Героя з військовими почестями на Алеї Героїв.

Євген народився 6 червня 1982 року в місті Миргород. Закінчив 9 класів колишньої школи №2.  Обрав мирну спеціальність електрика в професійно-технічному училищі №44. Потім - строкова служба у лавах ЗСУ, праця будівельника  і плани на мирне життя. Але всі плани обірвала жорстока війна, яку розпочала підступна росія.

Пішов у засвіти сміливий солдат, справжній друг, люблячий син, брат, чоловік і батько.


Інформація з сайту Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора