Володимир Шевченко

Дата: 17.01.2023 14:53
Кількість переглядів: 283

13 січня Лохвицька громада прощалася з військовослужбовцем Збройних сил України, старшим сержантом Шевченком Володимиром Юрійовичем, З9-річним жителем села Безсали.  Він  віддав своє життя у бою за волю України, її цілісність і незалежність,  за честь і достоїнство свого народу. Загинув за нас, за мир у нашій країні, за спокій у нашому домі…

Лохвицька громада схилила голови у жалобі за загиблим воїном, якому не судилося прожити  довге і щасливе життя. Люди у місті Лохвиця, селах Харківці та Безсали, стоячи на колінах, зустрічали траурний кортеж, який востаннє віз загиблого воїна до рідної домівки. Гіркотою і болем був сповнений цей день для всіх мешканців громади, а насамперед для рідних, близьких, друзів, однокласників, побратимів та знайомих загиблого, які прийшли провести  його в останню путь.  

Траурний мітинг пам’яті загиблого воїна відбувся на  кладовищі у селі Безсали.

Народився Володимир 28 листопада 1983 року в селі Мехедівка Безсалівської сільської ради. Невдовзі сім’я Шевченків переїхала на постійне місце проживання у село Безсали. У 1989 році Володимир пішов до першого класу і 11 років навчався у  Безсалівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. У 2000 – 2004 рр. навчався у Березоворудському технікумі Полтавської державної аграрної академії. У 2002 році був призваний до лав Української армії, де з честю та гідністю пройшов строкову службу. Потім повернувся в Безсали, продовжував жити в рідному селі з виїздом в місто Київ, де працював на будівництві, зокрема у ТОВ «Мегаполісбуд».

Після повномасштабного російського вторгнення, без краплі сумніву, став на захист Батьківщини –  27 лютого 2022 року, був мобілізований до лав Збройних сил України. У званні старшого сержанта служив на посаді кулеметника відділення кулеметного взводу стрілецької роти.

9 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області під час ворожого артилерійського обстрілу серце  воїна перестало битися навіки…

Герої не вмирають! Просто перестають бути поруч. Відлітають,  тихо, не прощаючись. Стають зірками в небі,  янголами-охоронцями в Небесному легіоні… Вічна пам'ять воїну Володимиру Шевченку, який загинув за світле і вільне майбутнє України, за наше майбутнє!


Джерело - сайт Лохвицької міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора