Інформація про соціальний захист пільгових категорій населення у Миргородському районі

Дата: 27.12.2022 13:04
Кількість переглядів: 460

Про соціальний захист учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, Захисників і Захисниць України та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України на 14 сесії 23-го грудня доповідала начальник Управління соціального захисту Миргородської РВА. Відповідне рішення депутати до відома взяли. 

Основні тези виступу:

- В районі  особлива увага  приділяється  підвищенню рівня соціального захисту учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, Захисників і Захисниць України та членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України, шляхом виконання державних програм, забезпечення  додатковими соціальними гарантіями за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетів територіальних громад району.

-У Миргородському районі проживає 1550 учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС, 78 осіб, які мають статус членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників АТО/ООС з них 14 дітей загиблих (померли) учасників АТО/ООС.

- Управління соціального захисту населення Миргородської районної військової адміністрації та віддалені структурні підрозділи управління забезпечують виконання державних програм соціального захисту учасників АТО/ООС, ветеранів війни, членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України та інших пільгових категорій населення.

- В рамках державних програм соціальна підтримка пільгових категорій населення здійснюється за різними напрямками: забезпечення санаторно-курортним лікуванням, послугами із соціальної та професійної адаптації, послугами із психологічної реабілітації.

- Крім діючих державних соціальних гарантій, з метою посилення соціального захисту учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС,  Захисників і Захисниць України в області реалізується Комплексна програма соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2021-2025 роки. За рахунок коштів субвенції з обласного бюджету забезпечується санаторно-курортне оздоровлення в будь-якому санаторно-курортному закладі Полтавської області членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, з числа учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав, членів сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС, та осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузій чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі у Революції Гідності, осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС, осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території інших держав.

- Враховуючи, що зазначена категорія осіб постійно потребує особливої уваги і соціальногої підтримки у кожній територіальній громаді району розроблені та діють місцеві програми для забезпечення додаткових соціальних гарантій мешканцям громад з числа учасників АТО, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО.

- Статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що органи місцевого самоврядування можуть надавати додаткові пільги малозабезпеченим громадянам за рахунок коштів, передбачених на цю мету в місцевих бюджетах, у межах виконання місцевих соціальних програм.

- На виконання заходів місцевих програм за рахунок коштів бюджетів територіальних громад району передбачені кошти для виплати одноразової грошової допомоги, надання додаткової пільги на житлово-комунальні послуги у розмірі 50% членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО, санаторно-курортне оздоровлення, відшкодування витрат на поховання загиблих, та інше.

- Враховуючи, що вищезазначена категорія осіб потребує підвищення рівня соціального захисту, тому розгляд зазначеного питання є надзвичайно важливим, особливо в ході реалізації адміністративно-територіальної реформи, в умовах поглиблення децентралізації влади і розширення повноважень місцевого самоврядування та переходу повноважень додаткового соціального забезпечення зазначеної категорії громадян з районного рівня на базовий (до територіальних громад).

- З урахуванням вимог воєнного часу та нових завдань на даний час необхідно налагодити тісну співпрацю в напрямку  підвищення рівня соціального захисту населення на рівні  територіальних громад району. Комплексний підхід до вирішення проблемних питань надасть можливість більш відчутної підтримки  для найбільш вразливих категорій населення.

Інформація про надання учасникам АТО/ООС, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни додаткових соціальних гарантій за рахунок коштів бюджету територіальних громад Миргородського району

 

Територіальна громада

Наявність програми

Забезпечення санаторно-курортним оздоровленням учасників АТО/ООС, членів сімей (загиблих) померлих учасників АТО тис. грн

Компенсація житлово-комунальних послуг членам сімей (загиблих) померлих учасників АТО тис. грн.

Надання одноразової грошової допомоги тис.грн.

Забезпечення безкоштовним  харчуванням учнів , батьки, яких брали (беруть ) участь в АТО (ООС) тис.грн

Відшкодування витрат на поховання загиблих

1

Білоцерківська сільська

так

-

0,1

104,0

-

 

2

Великобагачанська селищна

так

-

50,0

210,0

-

 

3

Великобудищанська сільська

так

21,6

-

1055,0

-

250,0

4

Великосорочинська сільська

так

-

-

260,0

-

-

5

Гоголівська селищна

так

-

12,0

163,0

-

-

6

Заводська міська

так

-

35,0

320,0

-

110,0

7

Комишнянська селищна

так

-

-

850,0

-

-

8

Краснолуцька сільська

так

-

-

829,0

-

-

9

Гадяцька міська

так

100,0

-

120,0

-

-

10

Лохвицька міська

так

-

75,0

134,9

-

-

11

Лютенська сільська

так

-

10,0

467,0

-

-

12

Петрівсько-Роменська сільська

так

-

-

120,0

60,0

-

13

Ромоданівська селищна

так

-

-

44,0

 

 

14

Сенчанська сільська

так

-

16,0

142,5

-

-

15

Сергіївська

так

90,960

10,0

-

-

-

16

Шишацька селищна

так

20,0

10,4

230,0

-

-

17

Миргородська міська

так

3000,0

-

1070,0

2521,8

-

 

ВСЬОГО

 

3154,56

218,5

6118,5

2581,8

360,0


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора