Акценти чотирнадцятої сесії районної ради

Дата: 23.12.2022 17:07
Кількість переглядів: 557

23 грудня відбулася 14-та сесія районної ради восьмого скликання. Питання порядку денного, внесені до розпорядження, депутати опрацювали на профільних комісіях, детально обговорили та затвердили на засіданні Президії.

Розпочали засідання сесії із блоку нагороджень. Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка та начальник районної військової адміністрації Віталій Дяківнич вручили Грамоту Верховної ради України за заслуги перед Українським народом Сенчанському сільському голові Наталії Сліпуховій, Подяку Голови Верховної ради України за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, розбудову місцевого самоврядування, активну громадську діяльність та з нагоди Дня місцевого самоврядування –Сергіївському сільському голові Ігорю Лідовому.  

Почесну грамоту за відданість українській державності, високий професіоналізм, та з нагоди Дня місцевого самоврядування почесну грамоту за підписом Президента Української асоціації районних та обласних рад отримав депутат районної ради восьмого скликання Олександр Борис.

Почесні грамоти Миргородської районної ради та військової адміністрації за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави на шляху до перемоги, а також з нагоди Дня місцевого самоврядування отримали також депутати районної ради восьмого скликання Володимир Цибенко, Олександр Петренко, Олександр Мельник, Олег Карабка.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка висловила подяку нагородженим за невтомну працю на благо нашого краю, за підтримку підрозділів наших збройних сил та переміщених співвітчизників у громадах, побажала колегам і надалі досягати успіхів та впевнено рухатися до перемоги.

Потому хвилиною тиші всі присутні вшанували світлу пам'ять наших земляків – мужніх захисників та захисниць України, які віддали свої життя за збереження свободи та незалежності.

Перейшли до розгляду питань порядку денного.

По першому питанню порядку денного «Про стан дотримання законності, заходи щодо її забезпечення та результати діяльності прокуратури  на території Миргородського району за 2022 рік» доповідав керівник Миргородської окружної прокуратури Сергій Шикунов. Інформацію заслухали та взяли до відома.

Далі шляхом голосування депутати одноголосно підтримали рішення про внесення змін до показників районного бюджету на 2022 рік, затвердили районний бюджет на наступний рік. По даному питанню доповідала начальник відділу фінансів РВА Марина Синяговська.

Депутати затвердили три профільні програми на 2023 рік. Це програма «Територіальна оборона Миргородського району», Програма забезпечення виконання Миргородською районною державною адміністрацією делегованих їй районною радою повноважень та Програма розвитку місцевого самоврядування. Інформували з цих питань заступник начальника РВА Михайло Коркішко, керівник апарату Миргородської РВА Віталій Хоменко та начальник відділу організаційної та інформаційно-аналітичної роботи Ольга Ошека відповідно.

У ході засідання заслухали та прийняли до відома інформацію про соціальний захист учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, Захисників і Захисниць України та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України від начальника Управління соціального захисту Миргородської РВА Людмили Горобець.

Далі депутати затвердили рішення, що стосувалися оренди приміщень будівлі районної ради та гаражів, внесли зміни до деяких рішень попередніх сесій. Окремо пропрацювали та затвердили план роботи районної ради на наступний рік.

Ситуація з енергопостачанням в Україні та на Миргородщині хвилює депутатів та жителів. Тож депутат райради Ігор Верещака підготував до сесії відповідне звернення до вищих органів влади стосовно урегулювання фактів відключення електроенергії, рішення про яке депутати затвердили одноголосно.  

У різному заслухали доповідь начальника Миргородської районної військової адміністрації Віталія Дяківнича про суспільно-політичну ситуацію в Миргородському району у період дії військового стану.

На засіданні чотирнадцятої сесії працювало 29 народних обранців.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка подякувала колегам за ефективну та злагоджену роботу протягом року. Напередодні новорічних та різдвяних свят побажала колегам міцного здоров’я, витримки та якнайшвидшої перемоги над ворогом.

Фото - ІЦ "Миргородщина"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора