Діти пільгових категорій на Миргородщині отримали благодійну допомогу до новорічно-різдвяних свят

Дата: 20.12.2022 15:35
Кількість переглядів: 531

Діти-сироти, діти з інвалідністю, позбавлені батьківського піклування, які приїхали із зони активних бойових дій та тимчасово проживають у громадах Миргородського району, отримали благодійну допомогу. Продукти харчування для наймолодших та санітарно-гігієнічні набори для 100 родин та 200 дітей адресно доставили депутати районної ради у кожному регіоні нашого краю.

Організатори зимової акції – Миргородська районна рада та районна військова адміністрація. Основна мета – додати трішки позитиву тим, хто знаходиться далеко від своїх домівок. 

Жителям Миргородської, Комишнянської, Ромоданівської та Великосорочинської громад пакунки вручили Олександр Фошин, Олександр Мельник, Людмила Стешенко, Камандар Байрамов, Михайло Коркішко, Володимир Цибенко, Микола Тома. Подарунки отримали 58 дітей з 26 сімей.


Гадяцький регіон включає в себе 6 громад: Сергіївську, Петрівсько-Роменську, Краснолуцьку, Великобудищанську, Лютенську і власне Гадяцьку. У кожній з них є представники місцевої влади - депутати Миргородської районної ради, у восьмому скликанні їх 16.

13-го грудня у Гадячі відбулася кущова нарада. На якій обговорили дві теми – підготовку до проведення чергової сесії та надання благодійної допомоги пільговим категоріям переселених громадян.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка передала колегам-депутатам пакунки, які вони вручили до новорічно-різдвяних свят діткам-інвалідам, діткам із багатодітних та малозабезпечених родин з числа переселенців. У громадах Гадяцького краю пакунки отримали 58 дітей та 26 сімей.

«Приємно відзначити, що кожен пакунок мої колеги з Гаддячини доповнили солодощами та відвезли адресно додому. Спрацювали на відмінно!» - зазначила Наталія Гирка у своєму дописі на сторінках соцмереж.  

В акції до зимових свят взяли участь народні обранці від Гадяцького краю Оксана Кулик, Володимир Кирченков, Ігор Верещака, Ірина Даниленко, Геннадій Дроботя, Леся Зливко, Анастасія Опришко, Оксана Дубовицька, Катерина Перевозник, Ірина Опришко, Володимир Троценко, а також Дмитро Петров.

35 дітей з 19-ти сімей на Лохвиччині отримали подарунки до зимових свят.

Ці діти зараз знаходяться далеко від дому, адже їх рідні міста перебувають зараз, чи раніше знаходилися у небезпечній зоні бойових дій. Звісно, у такі часи бути далеко від дому дуже важко, та й настрій зовсім не новорічний. Тому аби хоч трошки додати їм позитиву, 14 грудня голова Миргородської районної ради Наталія Гирка завітала до Лохвиці, поспілкувалася з цими родинами віч на віч, з перших уст почула про здобутки та труднощі.

Такі ж пакунки передала на зустрічі депутатам районної ради від Лохвиччини, а вони, у свою чергу, привезли пакунки всім до домівок.

На зустрічі з колегами та головою Сенчанської громади Наталією Сліпуховою обговорили співпрацю районної ради з партнерами по залученню благодійної допомоги для пільгових категорій наших співвітчизників, переміщених осіб та жителів громад нашого району.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка висловила подяку депутатам Миргородської районної ради Сергію Шрамку, Олегу Карабці, Олександру Петренку, Віктору Бурлею, Олександру Сілютіну за ініціативу та небайдужість.

З робочим візитом голова Миргородської районної ради Наталія Гирка 15 грудня завітала до Великобагачанської громади. Зустрілася з головою громади Сергієм Горбанем, колегами-депутатами від Багачанщини Леонідом Гавловським та Іваном Чишком.

Розповіла Наталія Олексіївна про те, що стартувала акція до новорічно-різдвяних свят для діток-переселенців та їх матусь. Депутати долучилися до приємної акції та передали адресно посилки - продуктові набори для діток і санітарно-гігієнічні для мам.

У складі кожного продуктового набору – сік, горішки, печиво, пюре, енергетичні батончики, згущене молоко. Санітарно-гігієнічний набір включає в себе шампунь, гель для душу, зубну пасту, предмети особистої гігєни, антисептик, крем, засоби для прання. Речі потрібні для щоденного вжитку та використання. У трьох громадах Багачанського регіону Миргородщини було адресовано пакунки для 34 дітей та 15 сімей.

В Гоголевому та Устивиці Наталія Олексівна вручила набори особисто, а також поспілкувалася з родинами на актуальні для них теми – забезпечення житлом, гуманітарною допомогою, отримання соціальних послуг та виплат від держави.  


 

 

У районній раді Шишацька громада представлена двома депутатами – Маргаритою Хорольською та Михайлом Михайликом. Обоє – Миколайовичі, тож 19 грудня, у День святого Миколая зустрічатися з дітками та вручати їм подарунки для них стало приємною і водночас дуже важливою місією.

Минулого тижня відбулася зустріч голови Миргородської районної ради Наталії Гирки з депутатами районної ради та головою Шишацької громади Олександром Туткою. Обговорили на ній важливі теми, що стосувалися підтримки наших жителів та переміщених осіб у цей непростий час. Наталія Олексіївна розповіла про співпрацю районної ради із партнерами – ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування», завдяки яким вже вдалося реалізувати в районі кілька благодійних акцій.

На цей раз громадська організація надала продуктові набори для дітей та санітарно-гігієнічні – для їх матусь. У Шишацькій громаді їх вручили для 9 дітей з 6 сімей.

Завдячуємо нашим партнерам, які надали нам санітарно-гігієнічні та набори продуктів харчування.  ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» (м. Полтава) та іноземних партнерів – Farmamundi та Уряду Кастилії і Леона (Іспанія).

Разом обов’язково переможемо!  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора