Сергій Пастух

Дата: 06.12.2022 09:41
Кількість переглядів: 375

3 грудня у селі Савинці Миргородського району попрощалися з мужнім воїном України Сергієм Анатолійовичем Пастухом. Він загинув, захищаючи рідну землю від рашистів на найгарячішому Бахмутському напрямку. Разом із побратимами 28 листопада воїн потрапив під мінометний ворожий обстріл. Захисники отримали поранення, несумісні з життям.

2 грудня миргородці зустріли земляка-Героя «живим» коридором пошани, а односельці - навколішки та встеляючи дорогу квітами. Поховали сержанта Сергія Пастуха з військовими почестями на кладовищі у його рідному селі Савинці. 

Сергій Пастух  народився 24 серпня 1982 року у селі Савинці Великосорочинської громади, де навчався у школі та працював. З 18 років служив в армії. Спочатку проходив військову службу у Києві при Президентському полку, потім - у військовій частині міста Миргород. З травня Сергій Анатолійович був призваний до лав ЗСУ. Служив у Київській області, потім захищав Україну на найгарячішому напрямку  і віддав своє життя за незалежність нашої землі. Сергій Анатолійович був люблячим чоловіком, хорошим батьком 2 дітей, турботливим сином та братом. Разом з сім'єю тривалий час проживав у Миргороді. 

Перестало битися серце ще одного українського захисника та вірного воїна. Війна забрала одного з кращих синів батьківщини, який не побоявся зустріти ворога і дати йому відсіч задля незалежності та свободи існування нашої країни. Вічна пам'ять та слава Герою Сергію Пастуху!


Джерело - сайт Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора