У Миргородському краєзнавчому музеї ім. Опанаса Сластьона відкрилася виставка фотокартин Сергій Глотова

Дата: 02.12.2022 13:22
Кількість переглядів: 718

1 грудня у виставковій залі краєзнавчого музею запрацювала експозиція фотокартин Сергія Глотова під назвою "Кольори білого континенту".

Сергій - науковець-біолог, випускник факультету природничих наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Майже 6 місяців він перебуває на українській антарктичній станції Академік Вернадський у складі 27-ї української антарктичної експедиції, як біолог-зимівник. За цей час автор зробив багато цікавих світлин для авторської фотовиставки. 

"Надзвичайно важливо, сьогодні в цей важкий період нашої країни, щоб якомога більше в нашому житті було позитиву. І саме сьогоднішня виставка - це маса того позитиву. Це не просто фотографії, це фотокартини дійсно."відзначила на відкритті виставки голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

Ректорка вузу, який цьогоріч запрацював у Миргороді, Олена Караман говорить: "Я думаю, що ця виставка стане відповіддю на ганебні плани ворога знищити українську націю, але українську націю не знищиш, тому що є такі люди, які незважаючи ні на що працюють на розвиток України. Адже далеко від України, але прайцюють на українській станції і здійснюють свою дослідження, туди ворог не достав. Отже наука розвивається. Скільки лабораторій знищено, а наш Сергій працює над лабораторними дослідженнями і заодно захоплюючись навколишньою красою передає частку цієї краси і нам з вами."

Антоніна НІКІТЧЕНКО, керуюча справами виконавчого комітету Миргородської міської ради поділилася своїми враженнями від виставки: "Я дивилася на могутню природу і відчувала гордість за тих людей, які її підкорюють. Навіть не віриться, що ця людина близька вам, здається, що ми просто дивимося якийсь фільм. Подивилася на фотографії і побачила прапор України і згадала про нашу туристичну галузь у місті. Думаю, університет ввіллється в таку роботу.. колись в цих білих снігах з’явиться прапор Миргорода і ваша знаменита сова Луганського університету".

До 2014 року Сергій Глотов жив у Луганську, тож окрім наукової діяльності та захоплення фотографією, він активний український волонтер. Тому за бажанням автора, відкриття фотовиставки стало благодійним заходом, під час якого можна було залишити донат на ЗСУ та придбати фотокартини. Про волонтерську діяльність Сергія розповідала декан факультету природничих наук Наталія Мацай. Також Наталія Юріївна розповіла, що по завершенню експонування виставки, фотороботи будуть передані для оформлення приміщень шкільних бомбосховищ. А зібрані кошти передадуть на потреби ЗСУ. Саме так забажав автор світлин.

Відеосюжет про відкриття фотовиставки від Міської телестудії «Миргород» можна переглянути ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора