У Миргороді вшанували пам'ять загиблих у часи голодоморів

Дата: 25.11.2022 17:27
Кількість переглядів: 463

У четверту суботу листопада кожного року в Україні вшановують пам’ять загиблих від Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

90 років тому попередники путінського режиму вчинили в Україні Голодомор, загубивши мільйони життів українців. Нині рашисти переслідують ту саму мету – геноцид Українського народу. Вони знищують  українську  ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують міста, спалюють українські книжки.

З нагоди роковин голодомору в Миргороді відбулося покладання квітів до пам'ятних знаків, що у сквері Скорботи. У церемонії взяли участь Миргородський міський голова Сергій Соломаха, секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій, заступник начальника Миргородської РВА Михайло Коркішко, керуючий справами Миргородської районної ради Андрій Ємець.  Присутні вшанували пам'ять невинно убієнних хвилиною мовчання.

Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом із наміром знищити цілком чи частково українську націю як таку. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього» та Закону України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» від 28 листопада 2006 року.

Цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті жертв Голодомору проходитm під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!».

Зазначимо, що цими днями Румунія та Ірландія визнали голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українського народу, а депутати парламенту Молдови ухвалили декларацію про засудження Великого голоду (Голодомору) в Україні у 1932-1933 роках. 

26 листопада, о 16:00, долучайтеся до Загальнонаціональної хвилини мовчання та засвітіть вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди більше не повторювалися.


За матеріалами сайту Миргородськоїміської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора