Сергій Скрибченко

Дата: 22.11.2022 10:33
Кількість переглядів: 322

До скорботної сторінки Героїв Миргородщини увійшло ще одне ім’я Захисника. У бою з російськими окупантами на Донеччині загинув воїн Сергій Скрибченко. Сергій Миколайович загинув  13 листопада 2022 року біля населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області під час жорстокого бою. Воїн служив у першій мінометній батареї другого механізованого батальйону військової частини А2167. Під час бою солдат Скрибченко отримав важкі черепно-мозкові поранення і був евакуйований в госпіталь міста Дніпро. На жаль, 19 листопада серце мужнього воїна перестало битися. 24 листопада громада попрощалася із земляком. Воїна поховали на кладовищі у селі Хомутець Миргородської громади.

Сергій народився 23 червня 1988 року в селі Хомутець в дружній багатодітній родині. Після закінчення 9 класів Хомутецької школи продовжив навчання  Миргородському професійно-технічному училищі за спеціальністю маляр-штукатур. Він був порядним сім'янином та люблячим батьком.  Радів народженню донечки Анастасії. Заради щасливого майбутнього своєї родини: батьків, братів, сестри, дружини і донечки Сергій пішов захищати територіальну цілісність України у 2015-2016 роках у ході антитерористичної операції. 

У перший день повномасштабного вторгнення безжального й підступного ворога, 24 лютого 2022 року, Сергій Скрибченко став до лав Збройних Сил України. З червня Сергій виконував бойові завдання на пекельному сході держави у складі сильних, незламних, вмотивованих  військовиків 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Найважче в артилерії – це готувати боєприпаси до стрільби, перезаряджати та обслуговувати зброю. Він був сміливим, сильним і витривалим воїном. Їх мінометна батарея нещадним вогнем накривала ворожі позиції, нищила техніку та живу силу противника. Сергій Скрибченко, вірний воїнській присязі, віддав життя у боротьбі  з найлютішим ворогом, який намагається знищити нашу країну.

Вічна слава Герою Сергію Скрибченку! Своїм життям він наблизив нашу перемогу, яка безперечно за нами, бо за нами правда!


Джерело - сайт Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора