Гуманітарні ініціативи на теренах району

Дата: 08.11.2022 15:12
Кількість переглядів: 644

 Гуманітарний фронт сьогодні є важливою складовою процесу виборювання нашої перемоги у триваючій російсько-українській війні. 8 листопада в Миргородській районній раді відбулася робоча зустріч представників громадських організацій: полтавської - „Бюро гендерних стратегій і бюджетування” та миргородської - „Зміни можливі”.

На зустрічі обговорювалися напрямки та механізми співпраці по наданню допомоги внутрішньо-переміщеним особам Миргородського району.

Представники ГО „Бюро гендерних стратегій і бюджетування” Наталія Шкоденко та Олена Лавриненко розповіли про роботу організації та про плани розширення географії її діяльності. Також вони пояснили умови та вимоги до учасників співпраці, акцентували увагу на зацікавленості у залученні якомога більшої кількості партнерів - територіальних громад.

Позитивним фактом є те, що ця потужна громадська організація має можливість розширити свою діяльність у нашому районі, а районні організації потребують такого партнерства для спільної реалізації нових гуманітарних проєктів.

Інна Ковальська, засновниця ГО „Зміни можливі”, поділилася своїм досвідом роботи з ВПО Миргорощини, а також практикою залучення переселенців до цього процесу, забезпечуючи їх інтеграцію в суспільне життя громад. Розповіла про успішні грантові кейси організації.

Виконавчий апарат районної ради традиційно виступає в ролі координатора подібних процесів, мобілізуючи можливості благодійників, спрямовуючи територіальні громади та громадські організації до співпраці з ними (та між собою), надаючи допомогу у вирішенні логістичних проблем тощо. 

Євгенія Усатова, начальниця загального відділу виконавчого апарату, розповіла про досвід районної ради по залученню гуманітарної допомоги для ВПО, що проживають у територіальних громадах району, співпрацю органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, благодійників та громадських організацій у цьому напрямку .

У підсумку учасники зустрічі визначили конкретні кроки для започаткування конструктивної співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора