На будівлі Устивицької гімназії відкрили меморіальну дошку захиснику "Азовсталі" Віталію Зінченку

Дата: 03.11.2022 10:04
Кількість переглядів: 418

У травні цього року устивляни з болем у серцях сприйняли звістку про героїчну загибель при обороні «Азовсталі» свого земляка Віталія Зінченка. На жаль, як і більшість захисників Маріуполя, які віддали свої життя за незалежність держави, наш Герой до цього часу залишається в окупованому приморському місті.

Саме тому директор Устивицької гімназії Юрій Кальник ініціював встановлення на стінах рідної школи Віталія Зінченка його меморіальної дошки. Профінансував придбання пам’ятного знаку, відгукнувшись на прохання директора гімназії, власник ПА «Агроінвест» Віктор Геращенко, за що йому низький уклін від усіх устивлян, які свято шанують світлу пам’ять свого земляка Героя. Відкриття меморіальної дошки відбулося 2 листопада на центральному вході у навчальний заклад. Там зібралося чимало устивлян, вчителі, працівники гімназії, родичі полеглого захисника.

На мітингу-реквіємі до присутніх звернулися Юрій Кальник, класний керівник Віталія Зінченка Наталія Шиян, військовослужбовець Юрій Плахотнік та секретар Гоголівської селищної ради Людмила Писаренко. До встановленого пам’ятного знаку поклали осінні квіти, вшанували пам’ять Віталія Зінченка хвилиною мовчання.

Сум і біль вкотре огорнули село, адже згадка про Віталія і донині змушує його земляків втирати сльози. Страшна війна забрала найдорожче у родини – сина, брата, онука. Втратили друзі вірного товариша, а Україна – свого справжнього сина. Віталій Зінченко мріяв стати супер-воїном і став ним, та, на жаль, коротким видалося земне життя нашого Героя. 


Джерело - сторінка Гоголівської громади у фейсбук 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора