Триває тиждень медіаграмотності

Дата: 26.10.2022 10:59
Кількість переглядів: 467

Фото без описуПід час Глобального тижня медіаграмотності друзі та партнери «Фільтра» планують провести ряд ініціатив. Ознайомлюйтесь та долучайтесь!

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» розробив алгоритм шкільного уроку для 8-11 класів, який допоможе краще розрізняти дезінформаційні атаки ворога, розвивати емпатію і толерантність у взаємодії з ВПО й біженцями та не використовувати мову ворожнечі.  Презентація уроку «Як українцям зберегти єдність: протидія стереотипам і мові ворожнечі» відбудеться 26 жовтня, 16:00. Детальніше тут.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у співпраці з Освітнім Центром Верховної Ради України проведе тренінг для школярів та студентів на тему «Дезінформація у соціальних мережах». Тренінг відбудеться 27 жовтня о 14:00.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки 28 жовтня також запускає навчальний інтерактив на своїй сторінці в інстаграмі.  У межах такого інтерактиву щотижня планується публікація інтерактивних завдань на тему дезінформації та коротких пояснень до них. 

На сторінках ГО “Інтерньюз-Україна” в соціальних мережах протягом тижня головні герої коміксу «АРТІ VS ФЕЙК. ч.1 Фабрика новин» проєкту #ARTIFAKE ділитимуться секретами та корисними ресурсами з інформаційної грамотності. А за участь у цих активностях організатори розіграють комікси.

Куншт планують опублікувати переклад дослідження польських вчених про дезінформацію в росії. Наразі є дві частини (тут і тут), цього тижня будуть опубліковані третя й четверта. 

Також Куншт планують провести лекцію для дітей віком 7-12 років та їхніх батьків про магічне мислення. 26 жовтня о 18:00. Детальніше тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора