На Миргородщині відбулася акція «Даруємо тепло»

Дата: 21.10.2022 16:15
Кількість переглядів: 670

Фото без описуМиргородська районна рада спільно з Миргородською районною військовою адміністрацією провели акцію «Даруємо тепло». Суть акції – надання адресної допомоги жителям громад нашого району, які тікали від війни з інших областей держави. У кожному пакунку - теплі речі: куртки, шапки, шарфи, рукавиці для дорослих та дітей, пледи. Всього їх сформували близько 150-ти, відповідно до заявок від громад.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка говорить: «Ідея акції «Даруємо тепло» прийшла кілька місяців тому. Ми зібрали інформацію від громад про ті родини, які найбільше потребують теплих речей. З іншого боку, залучилися підтримкою різних іноземних фондів, які адресували речі постраждалим від війни. Формували пакунки відповідно до розмірів та уподобань людей, намагалися додати їм не тільки комфорту, а ще й гарного настрою.» 

Розпочали акцію із Лохвиччини, а саме - із Заводської громади. Пройшов рівно місяць від візиту у гуртожиток, де під єдиним дахом проживає 69 людей. Побачили позитивні зміни, які відбулися за цей час: доопрацьована система електропостачання, кухня та господарські приміщення укомплектовані необхідною побутовою технікою. Жителі гуртожитку радо приймали подарунки. Кажуть, уже стали єдиною родиною. А гуртуючись, все ж легше й труднощі долати.

До реалізації акції «Даруємо тепло» на Лохвиччині долучилися депутати Олег Карабка та Віктор Бурлей.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису




 

 

 

 

 

 



Гадяцький край у районній раді представлений найбільшою кількістю депутатів, порівняно з іншими регіонами Миргородщини. До усіх ініціатив вони залюбки долучаються та роблять свою участь ідеальною. В акції «Даруємо тепло» взяли участь Сергіївська, Петрівсько-Роменська, Лютенська та Великобудищанська громади. Саме тут жителям, які рятувалися від війни, депутати доставили теплі речі: все підібрано відповідно до розмірів та віку. Коли робиш добрі справи, допомагаєш тим, хто цього потребує, отримуєш справжнє задоволення від роботи. А ще – дуже цінними є відгуки людей про свою роботу. Завдяки депутатам, які допомогли доставити адресну благодійну допомогу кожному особисто, ми почули тільки схвальні відгуки і подяку за турботу в цей непростий для усієї країни час. Депутати районної ради від Гадяччини Оксана Кулик, Володимир Рудяк, Володимир Кирченков, Ігор Верещака та Леся Зливко доставили адресну допомогу кожному особисто.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Білоцерківська, Великобагачанська та Гоголівська громади надали потреби, відповідно до яких і сформували адресну допомогу з теплим одягом та взуттям для осіб, що проживають тут тимчасово і дуже потребують нашої турботи. Дякуємо Леоніду Гавловському, Ігорю Діденку та Володимиру Лейко за те, що долучилися до благодійної акції.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Наприкінці минулого тижня голова Миргородської районної ради завітала до Шишак та зустрілася із головою громади Олександром Туткою. Обговорили питання, що є на часі. Олександр Іванович подякував за підтримку людей, які тимчасово проживають на території громади. Уже наступного дня за активної підтримки депутата Миргородської районної ради Маргарити Хорольської сформовані посилки з теплим одягом знайшли своїх адресатів. Тільки наполегливо працюючи, кожен на своєму фронті, можна здолати ворога та наслідки війни. Миргородська районна рада спільно з військовою адміністрацією активно працює у напрямку надання благодійної допомоги тим людям, що покинули домівки та знайшли прихисток на Миргородщині. Турбота і добре слово допомагають їм краще адаптуватися до умов сьогодення, тому старалися нікого не оминути увагою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Миргородська, Комишнянська, Ромоданівська та Великосорочинська громади також долучилися до акції «Даруємо тепло». Разом з депутатами відвезли адресну допомогу у віддалені населені пункти цих громад. Особливу увагу приділили місцю колективного проживання - гуртожитку у Хомутці Миргородської громади. Нині там перебуває 74 внутрішньо переміщені особи, багато родин з дітьми дошкільного та шкільного віку. Раніше вже бували тут, привозили продуктові набори, солодощі, міська влада допомагала речами побутового вжитку та електроприладами. Тепер же актуально - підготовитися до холодів та утеплитися. Дякуємо депутатам районної ради Михайлу Коркішку, Ользі Єщенко, Ользі Моргун, Миколі Тома за участь в акції та організовану логістику.

Відеосюжет Міської телестудії "Миргород" про акцію "Даруємо тепло" можна переглянути за посиланням.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора