Дмитро Гаврилко

Дата: 13.10.2022 12:09
Кількість переглядів: 286

Фото без опису2 жовтня 2022 року на Херсонщині під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Давидів Брід загинув наш земляк із мста Лохвиця ГАВРИЛКО Дмитро Григорович.

Дмитро Гаврилко народився  16 січня 1977 року у м. Воркута Республіки Комі. У 1982 році родина переїхала на Полтавщину, оселилася у місті Лохвиця, яке відтоді для Дмитра стало рідним. Із 1983-го  по 1991-й  рік  він навчався у Лохвицькій загальноосвітній школі №1. У 1992 році вступив в середнє професійно-технічне училище №32 у м. Червонозаводське. Закінчив навчання у 1994 році, отримавши спеціальність слюсара КиПиА. У 1995 році проходив строкову службу у лавах Збройних сил України. У 2003 році виявив бажання та вступив на  військову службу за контрактом.

 У мирному житті працював слюсарем-монтажником, охоронцем, електриком на підприємствах Лохвиччини.

Під час подій на сході нашої країни Дмитро Гаврилко знову змінив цивільний одяг на військову форму – був мобілізований до лав ЗСУ у червні 2014 року та протягом року боронив незалежність і територіальну цілісність України від посягань російського агресора.

Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України Дмитро Гаврилко в числі перших опинився на фронті. На другий день війни, 25 лютого 2022 року, він став до лав Збройних сил України по мобілізації. Військову службу проходив у званні старшого солдата. На передовій його життя обірвалося в 45…

Світла пам'ять про Дмитра Гаврилка завжди буде жити в серцях усіх, хто його знав і поважав як доброзичливу, щиру людину. Лохвицька громада схиляє голови у скорботі за мужнім воїном, захисником рідної землі, оборонцем України. Ми перед ним – у невідплатному боргу. Не забудемо! Відомстимося! Переможемо! Слава і вічна пам'ять герою!


Джерело - сайт Лохвицької міської ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора