Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка відвідала Великобудищанську громаду

Дата: 22.09.2022 16:36
Кількість переглядів: 959

У Великобудищанській громаді Миргородського району проживає 917 переміщених осіб. Більшість із них приїхала ще у перші місяці повномасштабного вторгнення з тих регіонів країни, де йшли жорстокі бої. Уже понад півроку вони проживають на Полтавщині, мають відповідні довідки від держави із підтвердженням свого особливого статусу. Громада облаштувала місця для колективного проживання родин у гуртожитку професійного аграрного ліцею. Нині це тимчасова домівка для 48-ми людей, 16 з яких – діти.

Аби на власні очі побачити умови проживання нових жителів громади, до гуртожитку цими днями завітала голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. Разом із головою громади Миколою Шаблієм вони зустрілися із мешканцями, поспілкувалися про наболіле. Громада постійно співпрацює із фондами аби залучити допомогу для переміщених осіб. Так, вони вже отримували продукти харчування, засоби особистої гігієни, кімнати для них доповнили новими розкладними ліжками з матрацами. У місцевій бібліотеці для діток запровадили обмін іграшками, щоб урізноманітнити дозвілля.

Тепер на часі – теплий одяг та взуття, ковдри. Саме ці речі, а також – медичні препарати, засоби особистої гігієни, санітайзери та іграшки для дітей стали при нагоді мешканцям гуртожитку, а передала їх Наталія Олексіївна від американського фонду Rotary club of Randolph VP та Randolph Sunrise Rotary Club. Наостанок робочого візиту голова райради відвідала місцеву школу та дитячий садочок, де саме тривають роботи по облаштуванню найпростіших укриттів.

Великобудищанська громада – єдина на Полтавщині, де за час повномасштабного вторгнення росіян велися бойові дії. Вона стала своєрідним щитом для нас. Місцеві мешканці вже оговталися від тих подій, тепер лише згадують народні легенди про Гадяцьке сафарі і докладають зусиль до того аби наблизити перемогу та назавжди вигнати ворога з нашої землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора