У Петрівсько-Роменській громаді турбуються про комфорт для переміщених осіб

Дата: 15.09.2022 15:20
Кількість переглядів: 742

Фото без описуОлена Євгеніївна  працює заступником директора навчально-виховного комплексу у Дергачах, що на Харківщині. Перебуваючи у Петрівсько-Роменській громаді Миргородського району, свої посадові обов’язки продовжує виконувати - щодня виходить на онлайн-навчання до своїх учнів та спілкується з колегами. До такого формату здобуття знань долучаються й школярі, які разом з нею проживають у гуртожитку. Олена Євгеніївна каже, задоволена всім, що має. Теплим прийомом для себе та усіх, хто постраждав від бойових дій, завдячує керівництву громади.

В окремих кімнатах гуртожитку проживають 33 особи, мають спільні кухні та санітарні кімнати. Тимчасові незручності їх не лякають, навіть більше - тут збирають перезимувати, адже ситуація в їхніх рідних містах ще залишається нестабільною. Гуртожиток має комфортні умови для проживання та забезпечений побутовою технікою. Придбати її вдалося кілька місяців тому завдяки участі Петрівсько-Роменської громади у міжнародному проекті. Нова побутова техніка, а це холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, мультиварки, електрочайники, є незамінним помічником для приготування їжі та задоволення побутових потреб. До слова, громада стала однією з перших на Полтавщині, яка залучила донорські кошти на покращення умов проживання переміщених осіб на своїй території.

Два гуртожитки у Петрівсько-Роменській громаді в рамках свого робочого візиту до місць колективного проживання переміщених осіб відвідала голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. Разом із головою громади Валентиною Бугайовою та заступником В’ячеславом Титаренком вона поспілкувалася з мешканцями. Наталія Олексіївна відзначила , що умови, в яких проживають люди, є задовільними.

У рамках свого візиту голова районної ради передала новим жителям Петрівсько-Роменської громади теплі речі та засоби особистої гігієни від американського фонду Rotary Club of Randolf VP Randolf Sunrise Rotary Club. Миргородська районна рада спільно з Миргородською РВА постійно долучає до таких соціальних проектів різних партнерів аби допомагати тим, хто проживає у громадах Миргородського району через війну.

Наостанок свого візиту Наталія Олексіївна відвідала школи у селах Петрівка та Ручки, оглянула навчальні кабінети й підвальне приміщення, яке є укриттям для дітей та педагогічного персоналу в разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

«Своїм візитом до Петрівсько-Роменської задоволена. Помітно, що керівництво активно і систематично працює над тим, щоб створити необхідні умови та комфорт постраждалим від бойових дій.» - відзначила Наталія Гирка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора