У Петрівсько-Роменській громаді турбуються про комфорт для переміщених осіб

Дата: 15.09.2022 15:20
Кількість переглядів: 732

Олена Євгеніївна  працює заступником директора навчально-виховного комплексу у Дергачах, що на Харківщині. Перебуваючи у Петрівсько-Роменській громаді Миргородського району, свої посадові обов’язки продовжує виконувати - щодня виходить на онлайн-навчання до своїх учнів та спілкується з колегами. До такого формату здобуття знань долучаються й школярі, які разом з нею проживають у гуртожитку. Олена Євгеніївна каже, задоволена всім, що має. Теплим прийомом для себе та усіх, хто постраждав від бойових дій, завдячує керівництву громади.

В окремих кімнатах гуртожитку проживають 33 особи, мають спільні кухні та санітарні кімнати. Тимчасові незручності їх не лякають, навіть більше - тут збирають перезимувати, адже ситуація в їхніх рідних містах ще залишається нестабільною. Гуртожиток має комфортні умови для проживання та забезпечений побутовою технікою. Придбати її вдалося кілька місяців тому завдяки участі Петрівсько-Роменської громади у міжнародному проекті. Нова побутова техніка, а це холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, мультиварки, електрочайники, є незамінним помічником для приготування їжі та задоволення побутових потреб. До слова, громада стала однією з перших на Полтавщині, яка залучила донорські кошти на покращення умов проживання переміщених осіб на своїй території.

Два гуртожитки у Петрівсько-Роменській громаді в рамках свого робочого візиту до місць колективного проживання переміщених осіб відвідала голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. Разом із головою громади Валентиною Бугайовою та заступником В’ячеславом Титаренком вона поспілкувалася з мешканцями. Наталія Олексіївна відзначила , що умови, в яких проживають люди, є задовільними.

У рамках свого візиту голова районної ради передала новим жителям Петрівсько-Роменської громади теплі речі та засоби особистої гігієни від американського фонду Rotary Club of Randolf VP Randolf Sunrise Rotary Club. Миргородська районна рада спільно з Миргородською РВА постійно долучає до таких соціальних проектів різних партнерів аби допомагати тим, хто проживає у громадах Миргородського району через війну.

Наостанок свого візиту Наталія Олексіївна відвідала школи у селах Петрівка та Ручки, оглянула навчальні кабінети й підвальне приміщення, яке є укриттям для дітей та педагогічного персоналу в разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

«Своїм візитом до Петрівсько-Роменської задоволена. Помітно, що керівництво активно і систематично працює над тим, щоб створити необхідні умови та комфорт постраждалим від бойових дій.» - відзначила Наталія Гирка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора