Робочий візит до Заводської громади

Дата: 08.09.2022 16:20
Кількість переглядів: 1020

Фото без опису7 вересня голова Миргородської районної ради Наталія Гирка відвідала Заводську громаду у рамках серії візитів до громад Миргородського району. Метою візиту було оглянути місця колективного проживання переміщених осіб. Наразі у громаді облаштовано 2 таких місця – у приміщенні гуртожитків колишнього ПТУ №32 та Лохвицького аграрного механіко-технологічного фахового коледжу.

Разом із головою громади Віталієм Сидоренком та депутатом районної ради Олегом Карабкою Наталія Олексіївна оглянула гуртожитки та поспілкувалася з мешканцями.

До Заводської громади люди втекли, рятуючись від бойових дій на Харківщині та Донеччині. Дехто з них вже не має куди повертатися, ворог зруйнував їхні будинки. На Миргородщині вони знайшли прихисток у приміщеннях гуртожитку. Кажуть, необхідним забезпечені, проте перспектива наближення холодів їх дуже лякає.

Оглянувши будівлю гуртожитку профтехучилища, яке було побудоване у 1938 році, зафіксувала занепокоєння мешканців станом електромережі. Потужності приміщення не розраховані на ту кількість електроприладів, якими вони користуються, і це може стати джерелом проблем уже найближчим часом.

Тож було прийняте рішення невідкладно докласти зусиль до того аби покращити умови проживання або ж знайти альтернативу – переселити 14 сімей, які тут перебувають, до іншого приміщення. Разом із місцевою владою та військовою адміністрацією шукаємо можливості залучити партнерів та покращити цим людям умови перебування на Миргородщині.

Для мешканців гуртожитку профтехучилища облаштували центр гуманітарної допомоги, який у ході візиту Наталія Олексіївна доповнила одягом, ковдрами, іграшками та іншими необхідними речами від благодійного фонду ім.Хідіряна.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора