Сергій Кобзій

Дата: 01.09.2022 16:13
Кількість переглядів: 483

17 травня російська ракета поцілила у навчальний центр «Десна» на Чернігівщині. 87 загиблих. За кількістю утрат це стало найкривавішою подією у російсько-українській війні після 24 лютого. Там і тоді загинув наш земляк, житель Яресьок Шишацької громади Сергій Кобзій. Спочатку рідні, не сприймаючи страшної правди, безуспішно намагалися розшукати його серед живих. А може, пощастило… А може, вижив… А може просто поранений… На жаль… Потім понад три місяці чекали офіційного підтвердження. Не можна уявити, що вони переживали весь цей довгий-предовгий час.

Нарешті 1 вересня тіло захисника спочинуло у рідній яреськівській землі. Горе від того не стало меншим, але страждання від невідомості, можливо, вже не ятритимуть глибоку рану від утрати. І душа покійного нарешті знайде спочинок. За це сьогодні молилися усі, хто прийшов провести Сергія Кобзія в останню путь.

Народився Герой 13 червня 1981 року в Яреськах. Тут навчався, жив, працював. У 2014 році став на захист Батьківщини. Два роки воював у тоді ще не оголошеній війні. Учасник бойових дій. Обороняв кордони України на Маріупольському напрямку, у 23-му окремому мотопіхотному батальйоні «Хортиця». Після 24 лютого повернувся до Збройних Сил України. Цього разу не встиг повоювати. Загинув за місяць до свого 41 дня народження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора