У Гадячі відкрився дружній простір для дітей і молоді, які постраждали від війни

Дата: 31.08.2022 08:13
Кількість переглядів: 510

На базі Гадяцького вищого професійно-аграрного ліцею відкрився "Дружній простір" — хаб для дітей та молоді, що постраждали від війни, пише Гадяч.City

Проєкт «Дружній простір» реалізує ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова»» у межах проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб/EU4Skills”, який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням уряду Німеччини.

У межах хабу фахівці будуть проводити розвивальні та розважальні заходи для дітей та молоді різного віку. Зокрема, це заняття з профорієнтації, медіаграмотності, першої медичної допомоги та мінно-вибухової безпеки. Також будуть надаватися індивідуальні та групові психологічні консультації, проводитися тренінги з психологічної розрядки.

— Відвідувати заняття можуть діти з усіх громад Гадяччини, а не лише із Гадяцької. Єдине, що ми просимо, аби учасники попередньо записувалися. На тренінгу одночасно може бути до 18 осіб, — говорить Наталія Саута, заступниця директора Гадяцького ВПАУ із виховної роботи.

Гадяцьке вище професійно-аграрне училище від перших днів повномасштабного вторгнення розселив у себе в гуртожитку людей, які втікали від війни. Загалом у всіх навчальних закладах Гадяцького ВПАУ (до його системи входять професійні училища у Лохвиці, Червонозаводському, Веприку та Гадячі) проживали понад сто людей.

При Гадяцькому ВПАУ для переселенців організували гаряче харчування та збирали допомогу для ЗСУ та постраждалих від війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора