29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність

Дата: 29.08.2022 09:10
Кількість переглядів: 774

Шановні жителі Миргородщини!

Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2019 року, кожного року 29-го серпня всі українці схиляють голови у скорботі за співвітчизниками, які загинули за Україну. Дата обрана невипадково, приурочена вона до дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, дня великих втрат української армії на Донбасі.

Понад 8 років триває російсько-українська війна, більше 6 місяців – повномасштабна її фаза. Ми кожного дня чуємо тривожні новини із фронту, кожного дня втрачаємо своїх героїв – сміливих синів та дочок України. Ми пишаємося тими, хто зі зброєю у руках відвойовує у ворога кожен клаптик землі. Ми цінуємо всіх, хто своїм фронтом вважає робоче місце – у лікарні, у школі, в інформаційній галузі, виконує волонтерську місію.

Історія України в усі часи містила сторінки боротьби, таку історію пишемо і ми зараз. Пам’ятаймо про подвиги Героїв, про кожне обірване життя, яке болить і болітиме через багато років. Ворог обов’язково відповість за усі страждання наших матерів і дітей, дружин і побратимів. Висловлюю глибокі співчуття родинам загиблих.

Бажаю усім нам якнайшвидшої та очікуваної перемоги, до якої ми наближаємося щодень. Хай вона ознаменує новий, мирний етап нашого розвитку  і відбудови.

Голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора