ХІТАЙЛОВ М.Є.

Дата: 29.06.2022 09:38
Кількість переглядів: 108

ХІТАЙЛОВ Максим Євгенійович

Лохвицька ТГ

Народився 7 жовтня 1997 року в с. Велика Знам’янка Кам’янко-Дніпровського району Запорізької області. Проживав у с. Вирішальне Лохвицького району Полтавської області. У 2013 році закінчив 9 класів Вирішальненської загальноосвітньої школи. У 2017 році закінчив Миргородський художньо-промисловий коледж ім. М.В. Гоголя Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка  за спеціальністю «Технолог». У 2013 році він став переможцем конкурсу «Кришталева сова» Міністерства освіти України . Займався спортом.

З квітня 2019 року виявив бажання проходити військову службу за контрактом у лавах Збройних Сил України. Служив у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. Брав участь в операції обєднаних сил на сході України.
Загинув 18 лютого 2020 року біля населеного пункту хутір Вільний, поблизу м. Золоте Попаснянського району Луганської області. Перебуваючи на спостережному посту першим потрапив під щільний вогонь ворога, решта бійців, які перебували з ним на позиції були поранені. Максим відкрив у відповідь вогонь, але ворожа куля влучила в нього. Його тіло потрапило до рук бойовиків і було передане українській стороні 20 лютого.

22 лютого 2020 року похований у с. Вирішальне Лохвицького району. Указом Президента України №93/2020 від 18 березня 2020 року «за самовіддане служіння Українському народові, особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За
мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

25 серпня 2020 року у місті Полтава на фасаді будівлі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (Першотравневий проспект, 24), де навчався Максим Хітайлов, йому відкрито меморіальну дошку. І на фасаді рідної Вирішальненської школи, також відкрито меморіальну дошку на його честь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора