Подарунки для малюків та їх матусь

Дата: 22.08.2022 14:43
Кількість переглядів: 1186

Напередодні державних свят – Дня Прапора та Дня Незалежності України відбулася акція на підтримку молодих мам, які народили малюків після початку повномасштабного вторгнення, перебуваючи на території Миргородського району як внутрішньо переміщені особи.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка говорить, аудиторію для акції обирали таку, яка чи не найбільше потребує нашої уваги. Адже опинитися далеко від дому та своїх рідних у такий особливий період вагітності та появи на світ маленьких українців – нелегке випробування. Тож відповідно до кількості новонароджених хлопчиків та дівчаток у громадах, організатори акції укомплектували пакунки та передали адресно на місця.

До подарунків зібрали речі, необхідні на перших місяцях життя – памперси, пральний порошок, вологі та сухі серветки, шампунь, мило, антисептик, ватні палички та диски, засоби особистої гігієни для жінок. Фінансову підтримку для  придбання цих речей надав американський фонд Randolph Sunrise Rotary Club. Спільними зусиллями Миргородської районної ради, Миргородською РВА та спонсорів вдалося зібрати 37 таких подарунків, кожен з яких доповнили гаслом «Разом – до ПЕРЕМОГИ».   

Районна гілка влади постійно тримає у фокусі проблематику внутрішньо переміщених осіб, адже саме Миргородщина прийняла на своїй території понад 30 тисяч співгромадян із Харківщини, Сумщини, Донеччини, які втікали від бойових дій. Майже через півроку від початку війни наш регіон за кількістю зареєстрованих переміщених осіб продовжує тримати планку першості.

Ці дні особливі відзначенням державних свят, під час яких ми ще раз переосмислюємо і нашу історію, і роль кожного громадянина в її творенні. Бажаємо усім нам якнайшвидшої перемоги над ворогом, а маленьким українцям - зростати під мирним небом вільної незалежної держави.

Ольга ОШЕКА,

Начальник відділу організаційної

та інформаційно-аналітичної роботи

Миргородської районної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора