Робочий візит до Миргорода

Дата: 18.08.2022 11:40
Кількість переглядів: 839

17 серпня з ініціативи народного депутата Олега Кулініча до Миргородської громади завітала делегація у складі міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, заступниці керівника Офісу Президента України Юлії Соколовської, голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна, директора департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктора Лисака. 

Разом із головою Миргородської районної ради Наталією Гиркою, міським головою Сергієм Соломахою посадовці відвідали кілька локацій: санаторно-курортні заклади та лікарню. 

Тем для обговорення мали кілька. Перша – це перспектива здійснення комплексної реабілітації військових на базі, яка вже існує у центрі району. Тут уже є і необхідні потужності, і фахівці - лікарі та реабілітологи, і величезний досвід в галузі. Робота у цьому напрямку, а саме запуск пілоту, вже триває. 

Народний депутат Олег Кулініч акцентував увагу на тому, що відповідно до світової практики, всі види реабілітації повинні надаватися комплексно. І вкрай важливо здійснювати ці заходи якомога швидше, тобто відразу після повернення з зони бойових дій і надання першої допомоги.

У лікарні інтенсивного лікування, яка є опорною для 200-тисячного населення району, оглянули потужності та приміщення приймального відділення, яке рік тому відремонтували за президентською програмою. Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін розповів міністрам, що Миргородську ЛІЛ планують вивести на новий рівень у лікуванні серцево-судинних захворювань. Тому лікарня розраховує придбати ангіограф.

Ще одне питання, яке порушували під час візиту – це підготовка до розміщення евакуйованих із зони бойових дій наших співгромадян. Миргородський край на базі кожної із 17-ти громад прийняв більше 30 тисяч переміщених осіб, і готується до збільшення цього показника. За підтримки міжнародних донорів приміщення одного із спеціалізованих санаторіїв, що орієнтований саме на вразливі категорії, можна буде забезпечити необхідні умови для проживання та комфорту. За словами міністерки мінсоцполітики Оксани Жолнович, в часи війни особливої уваги потребують вразливі категорії населення: пенсіонери, люди з інвалідністю, одинокі люди похилого віку. Тим, хто евакуюються з зон бойових дій, потрібно забезпечити належний прихисток, де вони могли б безпечно й комфортно розміститися, перезимувати й отримувати необхідний догляд і допомогу.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка підсумувала візит: «Для вирішення нагальних насьогодні питань необхідно мати злагоджену співпрацю між усіма гілками влади та місцевим самоврядуванням, адже проблемні питання та ті, які мають бути вирішені у короткострокову перспективу, необхідно розглянути детально та знайти комплекний підхід. Відрадно, що уже більше 10 років народний депутат Олег Кулініч тримає у полі зору наш округ та робить вагомі кроки для розвитку регіону.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора