Навчальний процес має бути безпечним

Дата: 17.08.2022 08:39
Кількість переглядів: 879

Фото без опису16 серпня відбулася нарада із керівниками громад Миргородського району щодо старту навчального процесу. Провів нараду начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич за участі голови Миргородської районної ради Наталії Гирки та радника начальника РВА Віктора Іваненка.

За словами Віталія Дяківнича, третина закладів освіти Миргородщини з 1 вересня працюватимуть очно або за змішаною формою навчання. Цього року особливістю підготовки закладів освіти до роботи в новому навчальному році є необхідність облаштування тимчасового укриття. Визначення режиму роботи (онлайн/офлайн) залежить саме від наявності в закладі освіти спеціально облаштованих приміщень і можливості їх використання як найпростішого укриття.

Миргородське районне управління Головного управління ДСНС України в Полтавській області бере активну участь у роботі проведення й виконання заходів щодо забезпечення фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти району та готовності до використання за призначенням. Як повідомив заступник начальника управління – начальник ВОЗ цивільного захисту та наглядово – профілактичних заходів, підполковник служби цивільного захисту Володимир Коршак, місцеві органи самоврядування спільно із закладами освіти забезпечують приведення у готовність наявного фонду захисних споруд цивільного захисту, евакуаційних шляхів у відповідність до норм законодавства, готовність локальних та об’єктових систем оповіщення (сирен), з урахуванням доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, створення запасів матеріалів, обладнання, інструменту, води та медичних засобів у закладах освіти.

Ключовою тезою засідання було те, що навчальний процес повинен проходити виключно за умов дотримання усіх заходів безпеки. Якщо таких умов створити не вдається, навчання офлайн не буде відбуватися.

Зазначимо, що днями на селекторній нараді щодо готовності закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що навчальний процес за всіма формами функціонуватиме в 17 областях України. Він підкреслив, що форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації у населеному пункті.


За матеріалами сайту Миргородської РВА

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора