Відбулися збори Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування

Дата: 10.08.2022 10:50
Кількість переглядів: 748

Фото без опису9 серпня відбулися збори Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, у яких взяла участь голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. Це засідання є першим від часів повномасштабного вторгнення, тож на порядку денному – ключові для всіх громад Полтавщини теми.

На засіданні заслухали доповідачів по питаннях роботи територіальних громад області по наданню гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану, діяльності органів виконавчої влади, підготовку закладів освіти до початку навчального року, виконання місцевих бюджетів, формування прод.резерву. Також затвердили Статут Асоціації у новій редакції.

Ключові тези зборів за інформацією сайту Полтавської обласної військової адміністрації:

  • Ця зима буде найтяжчою за часи незалежності України. Тому підготовка до опалювального сезону – це частина оборони держави. На сьогодні 65% котелень і мереж області підготовлені до опалювального сезону. Найпроблемнішим залишається опалення в Кременчуці, де зруйновано ТЕЦ. Але держава, область і місто мають чіткий план, як забезпечити кременчужан теплом. Для цього виділено 100 мільйонів гривень із державного та 100 мільйонів гривень із обласного бюджетів саме для Кременчука. Маємо так само 100 млн грн резервних грошей на випадок стресових ситуацій в системі теплопостачання.
  • Другий виклик для Полтавщини – розміщення нових переселенців. В області вже проживає до 200 тисяч переселенців, ще очікують людей, яких евакуюють із Донеччини. Адже там знищена інфраструктура, і тепла не буде. Тому в Полтавській області готуються додаткові місця розміщення та комфортні умови для тих, хто забажає залишитися на Полтавщині.
  • Доступ до освіти. Необхідно забезпечити безпечні умови в закладах освіти для навчання в режимі офлайн. Наразі ОВА разом зі службою ДСНС збирає інформацію щодо підготовки закладів до навчального року та наявності укриттів у них. І у кожної громади є можливість привести укриття в школах у порядок. Це питання безпеки не лише дітей, а й всієї області. Адже ці сховища можуть використовувати і мешканці громад. Для ремонту укриттів потрібні відносно невеликі гроші, і вони є у громад.
  • Четверте важливе питання для області – це формування продрезерву. Він має бути у кожної громади, щоб передбачити всі ризики. Дмитро Лунін повідомив, що 100 мільйонів гривень раніше були виділені та закладені на продрезерв. Він повністю сфромваний, закуплений і розміщений на всій території області.

Збори Асоціації пройшли конструктивно та злагоджено. Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка відзначила, що такі зустрічі у форматі живого спілкування дуже потрібні.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора