Відвідали центри проживання переміщених осіб на Шишаччині

Дата: 29.07.2022 15:04
Кількість переглядів: 833

27 липня голова Миргородської районної ради Наталія Гирка відвідала центри колективного проживання переміщених осіб на Шишаччині. У Яреськах таких центрів два, ще один – у Бухунах. У центрах знайшли прихисток 90 осіб, переважно це родини, та мами з дітками різного віку. Всі вони мріють повернутися додому, але ж не у всіх він вцілів. Біль цих людей мотивує ще продуктивніше звичного працювати і в тилу, спрямовувати сили й ресурси їм на допомогу.

Наталія Олексіївна уважно вислухала кожного, хто звертався до неї за допомогою. Прохання лунали різного характеру. Хтось навіть планував дізнатися більше про історію та традиції гоголівського краю, адже живе на цій оспіваній митцями землі кілька місяців, а у перспективі може навіть оселитися назавжди.

Мешканцям центрів колективного проживання передали продуктові набори від іноземного фонду We stand with Ukraine, який діє з партнерами World Food Programme та Samaritan's Purse. Вміст пакунку - це 7,5 кг рису, 15 пачок спагеті, 1 літр олії та 5 банок м’ясної консерви. Залучити благодійну допомогу вдалося завдяки співпраці з іноземним фондом пастора християнської євангельської церкви «Салім» у місті Миргород Віталія Амосова. А вже координацію та логістику детально продумала районна гілка влади. Діти також не залишилися без подарунків, відповідно до віку та статі вони отримали набори із корисними приладдями та іграшками.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка говорить, що на перспективу запланували відвідати місця колективного перебування переміщених осіб в і інших регіонах району, аби не оминути своєю увагою нікого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора