Вийшла друком книга про художнього керівника із Шишаччини

Дата: 27.07.2022 10:23
Кількість переглядів: 450

Нещодавно вийшла з друку книга про незабутнього художнього керівника Михайликівського сільського будинку культури Володимира Олексійовича Михайлеця "Вічне сяйво душі". 

Як зазначає автор книги, донька Володимира Михайлеця Марина Сиволап, «хочеться, щоб ця книга стала людям у нагоді, припала до душі - комусь принесла радість, когось надихнула чи підтримала… А ще допомогла, бо кошти, зібрані від реалізації книги, спрямуємо на допомогу нашим військовим. Частину книг подаруємо в шкільні та сільські бібліотеки рідного краю, щоб кожен бажаючий зміг прочитати». Оскільки офіційну презентацію книги, зважаючи на воєнний час, рідні не планують проводити, але принагідно висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до її створення.

Книга має три тематично об’єднані розділи:

- «Життєвий шлях» (походження, рід, батьки, шкільні та студентські роки, одруження, діти, робота, суспільна діяльність, творчість);

- «Пам’яті друга» (спогади друзів, колег, знайомих);

- «Закарбоване слово» (зажиттєві публікації про Володимира Михайлеця у пресі).

  Відкриває книгу гімн рідному селу «Михайлики» авторства героя видання Володимира Михайлеця.

Книга створена у пам’ять про батька його дітьми: Мариною Сиволап, Олексієм Михайлицем і Тетяною М’якенькою. Над нею також працювали багато людей, які особисто знали і дуже цінували відомого михайличанина. Як зазначають творці унікального видання, ця книга вийшла не на суд читачів, а на вічну пам’ять заслуженої ЛЮДИНИ, яка пішла з життя передчасно.

Літературно-художнє видання має тираж у 200 примірників. І це не просто розповідь про долю однієї людини. Оскільки ця людина була частиною культурного світу рідного краю, це також розповідь і загалом про життя Шишаччини. Для створення книги використані матеріали із сімейного архіву родини Михайлеців, архівів Шишацького селищного будинку культури та редакції Шишацької газети «Сільське життя».

Замовити придбання книги можна у відділі культури і туризму Шишацької селищної ради, а кошти від продажу книги родина планує передати на підтримку Збройних Сил України. Це буде ще одна добра справа на рахунку Володимира Олексійовича Михайлеця. Хай і післяжиттєва…


Джерело - сайт Шишацької громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора