Миргородці провели в останню путь свого захисника

Дата: 19.07.2022 16:19
Кількість переглядів: 1224

Сьогодні миргородці попрощалися із земляком, вірним солдатом України Романом Миколайовичем Барабашом. 14 липня 2022 року у важкому бою під Клиновим Донецької області Роман ціною власного життя врятував багатьох своїм побратимів з 58-ї мотопіхотної бригади.

У ході бою з переважаючими силами противника молодший сержант Барабаш отримав поранення не сумісні із життям - серце мужнього воїна перестало битися. 18 липня миргородці почесним живим коридором зустріли загиблого Героя на в'їзді у місто, а наступного дня з почестями провели в останню путь.

Роман народився 16 лютого 1979 року в  Миргороді. Закінчив  колишню першу школу, здобув професійну освіту в місцевому училищі, працював на хлібоприймальному підприємстві. Був порядним сім'янином та люблячим батьком. Радів народженню сина. Численні друзі згадують Романа як чесну, активну, щиру і доброзичливу людину. Він любив життя, любив людей і любив Україну. Не вагаючись, Роман Барабаш пішов захищати волю і територіальну цілісність держави від безжального й підступного ворога. З перших днів війни Роман записався до тероборони, а з червня був у пекельному протистоянні на сході держави. 14 липня у важкому бою біля населеного пункту Клинове Бахмутського району Донецької області у ході бою з переважаючими силами противника навідник мотопіхотної бригади Роман ціною власного життя врятував багатьох своїм побратимів. Перестало битися серце сміливого солдата, справжнього друга, люблячого сина, брата, чоловіка і батька. 

Щирі слова співчуття рідним від всієї громади  висловив секретар міської ради Олександр Гуржій. Слова підтримки рідним  також  висловили голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, представники віськомату, побратими. 

"Вічна шана та вічний спокій нашому Герою. Співчуття всій родині. Для Миргородської громади Роман Миколайович був одним із тих воїнів, яким ми щодня дякуємо за те, що бачимо ранок за вікном, за блакитне небо над нашими головами. Він захищав нас на землі. Тепер - захищатиме нас з небес. Ми подякуємо йому молитвою і шанобливою пам’яттю. Із болем і невимовним смутком світла пам'ять про нього вічно житиме в серцях тих, хто його знав, в душах тих, кого він захищав, аби жоден з нас не стояв на колінах перед ворогом! " - сказала у своєму виступі голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. 

Ми ніколи не пробачимо рашистам! Ворог відповість за кожне обірване життя, за кожен наш дім, за кожну вулицю! Вічна пам’ять і слава захиснику України Роману Барабашу! Слава Україні! Смерть ворогам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора