У Петрівсько-Роменській громаді триває проєкт "Сади Перемоги"

Дата: 05.07.2022 13:57
Кількість переглядів: 495

Для того, щоб мати впевненість у завтрашньому дні, а також, щоб забезпечити продовольчу безпеку країни, у Петрівсько-Роменській громаді навесні висадили 6 тонн картоплі. Відбулося це у рамках всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги», яка спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні. 

Проєкт SURGe надав експертну допомогу, спрямовану на підвищення здатності до самозабезпечення харчовими продуктами та можливості допомагати тим, хто цього потребує. Громада дякує за співпрацю Олександрові Ісипу.  

У громаді висадили та обробляють картоплю на земельних ділянках комунальної власності, площею майже три гектари. Урожай використають для потреб людей, що змушені були залишити свої домівки через воєнні дії, а також для наших закладів освіти.
Тонну посадкового матеріалу придбало КП «Петрівка-Агро» (директор Олександр Ященко). 5 тонн насіннєвої картоплі сортів Electra та Cristina передало ТОВ “ТД-Гермес” на чолі з Ярославом Кимаком.

На сайті громади акцентують: "Надаючи допомогу в цей нелегкий для всіх нас час, ви даєте надію, що разом ми подолаємо будь-які негаразди. Окрема подяка працівникам соціальної сфери, які допомагають доглядати за картоплею, житлово-комунальному підприємству за надану техніку, переселенцям, які мешкають у нас та зголосилися допомагати. Також дякуємо Сергієві Тарасенку за те, що привіз «стратегічні запаси» картоплі, Віталію Хейлові – за допомогу у відвантаженні та Романові Юхименку за проведені роботи з дискування землі." 

Разом - до Перемоги! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора