Богдан Парака

Дата: 01.07.2022 14:36
Кількість переглядів: 345

25 березня під Харковом загинув захисник України гадячанин Богдан Парака.

Народився Парака Богдан Миколайович 01 березня 1999 року в місті Гадячі Полтавської області. Відвідував заклад дошкільної освіти «Казка». Навчався, з 1 класу, у Гадяцькому обласному науковому ліцеї-інтернат II - III ступенів імені Є.П. Кочергіна Полтавської обласної ради, нині Гадяцький профільний ліцей імені Є.П. Кочергіна Полтавської обласної ради, який закінчив у 2016 році.

За час навчання в школі зарекомендував себе знаючим та умілим учнем з високими розумовим та фізичним розвитком, охоче виконував будь яке завдання, не надаючи переваги якомусь виду роботи, відповідально ставився до доручень та  ретельно їх виконував, брав активну участь у шкільних та районних змаганнях з легкої атлетики та футболу на яких завойовував призові міста.

Серед однокласників користувався повагою та авторитетом, був товариський, добрий, щирий, веселий, цілеспрямований і завжди готовий прийти на допомогу.

У спілкуванні із старшими проявляв вихованість та повагу.

Після школи втупив до Харківського національного університету внутрішніх справ, який закінчив у 2020 році.

З 24 лютого 2022 року служив у військовій частині А-0336 міста Харкова. Хоча Богдан захищав Україну і складі харківської територіальної оборони, на фронті він мав позивний "Полтава". Загинув 25 березня 2022 року у боях у селищі Ольховка Харківського району Харківської області. 

На честь бійця перейменовано одну з вулиць у місті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора