У Миргороді проводять заняття з каністерапії

Дата: 20.06.2022 13:28
Кількість переглядів: 518

Багато з нас мають домашніх улюбленців, які радують кожного дня. А чи знали ви, що спеціально навчені собаки можуть здійснювати терапевтичний ефект?

Для дітей, які приїхали до Миргорода з гарячих точок країни, а також для місцевої дітвори та підлітків уже кілька разів проводили заняття з каністерапії.  Біла швейцарська вівчарка Альфа та її господарка Людмила залюбки займалися з різними віковими групами та проводили заняття з психологічної взаємопідтримки.

Діти такому спілкуванню раділи. Особливо коли дозволяли гладити улюбленця. Такі заняття допомагають відволіктися від болючих спогадів, розкритися, відчути приємні емоції та досягти рівноваги. А собака може стати вірним другом, хоча б на деякий час.

Довідково: Каністерапія (від лат. canis — собака) — метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак. Є одним із методів зоотерапії.[1]

Зв'язок з собакою є ефективним відволіканням для людей, які страждають від психічних розладів, депресії або тих, хто просто відчуває себе самотнім. Наприклад, у будинках для людей похилого віку або в дитячих будинках, де собака для дітей є другом і істотою, про яку вони повинні піклуватися. Для людей з психічною та фізичною інвалідністю терапія з собаками є частиною реабілітації, оскільки допомагає тренувати (навантажувати) деякі частини тіла. Дуже важливим і успішним методом є позиціювання.

Каністерапія також використовується як допоміжний психотерапевтичний метод для вирішення різних ситуацій, коли інші методи неефективні чи непридатні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора