Відбулася позачергова сесія Миргородської районної ради

Дата: 14.06.2022 18:38
Кількість переглядів: 942

Фото без опису

14 червня відбулася 12-та позачергова сесія районної ради. На засіданні Президії, яка передувала сесії, депутати затвердили порядок денний, за яким і працювали далі на сесії.

Перед початком сесії присутні хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих захисників України, життя яких обірвала війна.

Далі депутати заслухали та взяли до відома інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Миргородському районі під час дії правового режиму військового стану. По даному питанню доповідав начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич. Наступним рішенням внесли зміни до Програми «Територіальна оборона Миргородського району на 2022 рік» та до показників районного бюджету на поточний рік. Також затвердили розпорядження начальника Миргородської районної військової адміністрації, які були прийняті у міжсесійний період, та інші питання. Окремо народні обранці акцентували увагу та внесли зміни до регламенту районної ради. Відтепер в умовах надзвичайного стану для прийняття рішень з невідкладних питань допускається проведення сесій у формі відео- або аудіо конференцій.

У «різному» слово взяв депутат районної ради Михайло Коркішко. Виступ стосувався законодавчих засад волонтерської діяльності в умовах військового стану. Верховна Рада зареєструвала та внесла на огляд важливі законопроекти, які регулюють діяльність волонтерів. Співавторами даних законопроектів є група «Довіра» у Верховній Раді (голова – Олег Кулініч). Законодавчі ініціативи уже пройшли голосування у першому читанні і після остаточної процедури прийняття сприятимуть подальшому розвитку волонтерської діяльності в Україні та на Миргородщині зокрема.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка подякувала депутатам за злагоджену роботу. Участь у роботі пленарного засідання взяв 31 народний обранець.

Ольга ОШЕКА,

консультант голови Миргородської районної ради
з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ

Фото - Ольга Устименко, ІЦ "Миргородщина"

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора