Тому що кожна дитина заслуговує на свято

Дата: 30.05.2022 08:40
Кількість переглядів: 474

Кінець травня. Відчувається теплий подих літа і приємний аромат бузку. Кущами пишного кольорового бузку оточена школа у селі Савинці, куди цими днями запросили родини старостинського округу №5 Великосорочинської громади. Всі йдуть з дітками – доросліших тримають за руку, а зовсім малих несуть на руках. Сьогодні їх будуть вітати зі святом, з Міжнародним днем захисту дітей. Ці батьки, як ніхто, знають як і від чого захистити своїх найрідніших. Вірніше сказати, довелося дізнатися. Тимчасовим захистом для них став переїзд до центральної України, на Миргородщину.

Ще рік тому першого червня відбувалися свята, концерти, ігри з подарунками. Зараз усе змінилося. Війна внесла свої корективи у заплановане. Тож аби подарувати хоч частину свята дітям та підтримати батьків, організували тематичну зустріч.

В актовій залі школи до присутніх звернулися голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, депутат Миргородської районної ради та директор Савинцівської школи Ольга Єщенко, заступник голови Великосорочинської громади Тетяна Мілько. Від спілкування перейшли до подарунків, які надали благодійники. Продуктові набори для родин сформували коштом Rotary Club of Randolph VT, солодкий стіл для малечі – від італійського благодійного фонду «Hope Onlus».

Ольга Василівна говорить, що у старостинському окрузі, куди входять і Савинці, на обліку перебуває 141 людина. Починаючи з кінця лютого й до цього часу приймають людей із Харківщини, Сумщини, Чернігівщини. У допомозі не відмовляють нікому, докладають зусиль аби перебування далеко від дому зробити комфортним.

Того дня таку ж теплу зустріч із чаюванням для внутрішньо-переміщених родин з дітками організували й у сусідній громаді, Комишнянській. Також на подвір’я школи запросила директор закладу та депутат Миргородської районної ради Ольга Моргун. За словами Ольги Петрівни, усіма необхідними послугами нові жителі села забезпечені. Як керівник закладу освіти, вона особливо переймається, щоб не припинявся освітній процес. З цим у громаді все гаразд.

«У рамках візиту ми відвідали села у двох громадах Миргородського району – Великосорочинській та Комишнянській, поспілкувалися із родинами переселенців з гарячих точок країни. Ключовим було надати їм необхідну підтримку, допомогти порадою, привітати малечу зі святом, яке наближається, та організувати для них солодкий стіл. За можливість це організувати дякую благодійникам, з якими співпрацюємо. 37 родин отримали продуктові набори, малеча поласувала смаколиками з Італії.» - підсумувала голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей. Головне, щоб нам, дорослим, якнайшвидше не було від кого їх захищати. Робимо для цього все можливе, кожен – на своєму фронті.

Ольга ОШЕКА,

консультант голови Миргородської районної ради

з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора