На Миргородщині попрощалися із загиблими захисниками

Дата: 07.04.2022 15:27
Кількість переглядів: 3018

Миргородська земля зустріла своїх захисників. В останню путь провели жителів Миргородської та Гоголівської громад Владислава Омеляненка та Олега Явтушенка.


2 квітня у селі Шахворостівка Миргородської міської територіальної громади  попрощалися із Владиславом Омеляненком, повідомляють на сайті міськради. На колінах віддали шану полеглому Герою та з військовими почестями провели його в останню земну путь. З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, наш земляк повернувся з-за кордону і пішов обороняти Україну від орків. Стрілець-санітар механізованого батальйону військової частини А-0693 загинув у бою з окупантами 25 березня внаслідок артилерійського та реактивного обстрілів на території Донецької області. 

У прощальних промовах представники міської та районної влади висловили щирі співчуття рідним і близьким полеглого Героя. На жаль, війна – це болісні втрати. Ми втрачаємо найкращих, які віддають своє життя за волю і незалежність України. Вся громада і вся Україна розділяє біль скорботи. Владислав пішов із життя, захищаючи свій український народ,  незалежність та суверенітет нашої держави. Ми НІКОЛИ не пробачимо звірств, які чинить російський окупант.

 

 

 

 

 

 


Немов передчуваючи страшну біду-війну , не поспішала цьогоріч в Україну весна. Гірким видався початок березня для всіх українців, лютий ворог приніс розруху, смерть, нечуване  горе і сльози в усі куточки нашої багатостраждальної неньки України. На превеликий жаль, східний вітер приніс на своїх чорних крилах  сумну звістку з Луганщини. Там 12 березня поблизу села Новоолександрівка смертю Героя загинув заступник командира мотопіхотного батальйону військової частини А-0998, старший лейтенант Олег Олександрович Явтушенко - наш славний земляк з Гоголівської громади, повідомляють на сайті. 

Олег Явтушенко народився 7 лютого 1997 року в Михайлівці. Навчався у Кременчуцькому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, а згодом - у Львівському ліцеї сухопутних військ імені Сагайдачного. По закінченню останнього захищав суверенітет нашої держави на її сході.

Олег Явтушенко віддав своє молоде життя за Батьківщину, український народ, рідну землю у тяжку годину лютої війни з Росією. Він ніколи не був байдужим до долі своїх земляків і співвітчизників, був справжнім професіоналом у справі захисту Вітчизни, чуйним, вірним і надійним товаришем, турботливим сином і люблячим братом.

17 березня з Олегом Явтушенком у його рідній Михайлівці прощалися родичі, друзі, односельці, вдячні за його солдатську звитягу мешканці Гоголівської громади. Сотні живих квітів принесли земляки мужньому воїну, який поліг у битві з ворогом, виборюючи цілісність своєї держави і мирне життя для українців.  Односельці та всі, хто прибув віддати останню шану захиснику України, провели його з рідної домівки в останню путь, стоячи на колінах. Прощальні промови на похороні Героя  проголосили Гоголівський селищний голова Володимир Даценко та заступник директора ОЗ «Гоголівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»  Світлана Лисенко. Відлунав сумний збройний салют за вірним сином України, за дорогою дитиною, братом, товаришем, земляком.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора