У Миргородській громаді провели в останню путь двох захисників України

Дата: 26.03.2022 05:55
Кількість переглядів: 2091

25 березня у Миргородській громаді попрощалися із воїнами- захисниками - Геннадієм Макухою, який загинув 20 березня під час виконання бойового завдання в Київській області та Володимиром Шульгіним, який віддав життя 10 березня, обороняючи населений пункт Мощун від російських окупантів. Вони захищали Батьківщину в різних підрозділах, але з гідністю до кінця виконали свій обов’язок, повідомляють на сайті міськради.

Священнослужителі відправили заупокійну службу за воїнами, які віддали свої життя за волю і незалежність українського народу. Представники міської та районної влади, бойові товариші, однокласники висловили слова підтримки рідним та близьким загиблих.

У цей скорботний час хай Господь дає родині та близьким сили перенести біль непоправної втрати. Нехай добрий, світлий спомин про наших земляків назавжди залишиться у серцях усіх, хто їх знав, любив та шанував. Вічна їм пам'ять!


Геннадій Миколайович Макуха народився 28 серпня 1979 року в селі Кибинці Миргородського району. У 1989 році разом із сім'єю переїхав до села Петрівці. Після середньої школи обрав мирну професію товарознавця і по закінченню Київського комерційного коледжу працював у столиці  нашої держави. А потім була строкова служба у лавах ЗСУ, військова служба за контрактом в Миргороді, працював в охоронних структурах. У буремному 2015 році, не вагаючись, пішов до української армії захищати цілісність і суверенітет України. Відзначений державними нагородами за мужність і героїзм.

20 березня 2022 року біля населеного пункту Озерщина Київської області командир гранатометного відділення взводу вогневої підтримки другої гірсько-штурмової роти військової частини А3715, молодший сержант загинув під час виконання бойового завдання.


Володимир Миколайович Шульгін народився 29 квітня 1971 року в м. Миргороді. У 1988 році закінчив середню школу №6, нині Миргородську гімназію ім. Т.Г.Шевченка, у якій зараз працює його дружина Шульгіна Юлія Григорівна. Усе своє життя жив і працював в рідному місті покрівельником у Миргородському виробничому управління ЖКГ, робітником ремонтної групи МРЦ «Миргородкурорт» МВС, теслею на малому комунальному підприємстві «Візит». Володимира знають як людину із «золотими» руками.

А у 2014 році він став на захист своєї рідної землі та брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України.

27 липня 2020 року молодший сержант Шульгін Володимир Миколайович, заступник командира бойової машини, навідник, оператор 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону, був прийнятий на військову службу за контрактом Миргородським ОМВК Полтавської області.

10 березня 2022 року поблизу н.п. Мощун російськими збройними силами було здійснено артилерійський обстріл території, у результаті якого наш земляк Шульгін Володимир загинув, захищаючи свою рідну Батьківщину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора