У Полтавській області створюють оперативний штаб, який координуватиме роботу всіх служб в режимі надзвичайного стану

Дата: 23.02.2022 17:21
Кількість переглядів: 700

У зв’язку з прийняттям Радою національної безпеки та оборони рішення про запровадження надзвичайного стану на території України в Полтавській облдержадміністрації 23 лютого провели брифінг.

Т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін повідомив, що РНБО ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан на всій території України протягом 30 діб. Окрім Донецької та Луганської областей, де вже діє особливий правовий режим, який окремо регулюється законодавством, оскільки там продовжується операція Об’єднаних сил. Указ підписує Президент, потім затверджує Верховна Рада.

«Наголошую: надзвичайний стан – це не воєнний стан. Надзвичайний стан – це інструмент, який дозволяє превентивно реагувати на певні загрози національній безпеці та нормальному суспільному життю. Для пересічних жителів глобально нічого не зміниться», – зазначив Дмитро Лунін.

Поінформував, що в області вже створюється оперативний штаб. Очолює його керівник ОДА. До складу входять міський голова обласного центру, голови РДА, керівники СБУ, ДСНС, Нацполіції, прокуратури, командири бригади і батальйонів тероборони, керівник Нацгвардії, голова обласної ради, керівники ключових тергромад.

«Уже сьогодні штаб проведе перше засідання. Він координувати всі дії виконавчих органів влади, військового командування, ОМС, підприємств, установ, організацій. Наше завдання максимально – сприяти військовим. Потреби тероборони вирішуватимуться в оперативному режимі», – сказав Дмитро Лунін.

Полтавський міський голова Олександр Мамай зазначив, що як очільник міста виконуване рішення та напрацювання обласного оперативного штабу, кошти, потрібні на територіальну оборону, будуть забезпечені.

Дмитро Лунін зазначив, що відповідно до Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану» починають діяти наступні положення:

1. На території області починає працювати оперативний штаб.

2. Комендантська година на територіях областей та міст НЕ вводиться, допоки не буде прийняте відповідне рішення.

3. Встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів із території міст та областей.

4. Може обмежуватися рух транспортних засобів та їх огляд.

5. Встановлюються заборони проведення масових заходів і мітингів.

«Закликаю всіх мешканців довіряти новинам лише з офіційних джерел інформації. Зокрема відслідковуйте сайт ОДА, офіційні сторінки ОДА в соціальних мережах та мої особисті. Також кожного дня проводитимемо брифінги оперативного штабу. Повідомлятимемо про всі наступні кроки та рішення», – зазначив Дмитро Лунін.

«Щодо ситуації в області, прошу не сіяти паніку й самим не піддаватися панічним настроям. Робити все, щоб координувати власні дії з правоохоронними органами й керівництвом оперативного штабу. І звісно ж, закликаю до спокою», – сказав голова обласної ради Олександр Біленький.

За словами першого заступника начальника УСБУ в Полтавській області Юрія Західного, установа працює в посиленому режимі.

«У межах компетенції постійно аналізуємо сценарії розвитку подій, існують чіткі плани реагування. Всім громадянам необхідно бути пильними, зберігати спокій, не піддаватися паніці та провокаціям», – наголосив Юрій Західний.

Начальник ГУНП в Полтавській області, полковник поліції Євген Рогачов зазначив, що поліція області працює в посиленому режимі, зокрема щодо охорони громадського порядку.

«Посилили безпеку на вулицях, задіяли додаткові наряди. Взяли під охорону об’єкти критичної інфраструктури, – сказав Євген Рогачов. – У зв’язку з веденням надзвичайного стану будуть додатково перевірятися документи, що посвідчують особу. Крім цього, в окремих випадках поліція перевірятиме транспортні засоби з метою недопущення вчинення провокацій. Не припинятимуть реєстрацію зброї. Торгівельні заклади не закриватимуть».

«Підрозділи ДСНС готові до виконання дій за призначенням. Особовий склад переведений у посилений режим несення служби, відізваний із відпусток. Техніка знаходиться в працездатному стані, пункти обігріву також підготовлені», – зазначив т.в.о. начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Олег Горбенко.

Заступник командира бригади територіальної оборони Полтавщини Володимир Іщенко наголосив, що бригада ТрО укомплектована особовим складом на 100%.

«Наразі тривають планові оповіщення резервістів. Військові частини ТрО знаходяться у визначених пунктах постійної дислокації. Технікою, зброєю та боєприпасами бригада укомплектована згідно зі штатно-табельною потребою», – сказав Володимир Іщенко.


Повідомляють на сайті Полтавської ОДА 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора