50 років футбольній команді «Харчовик» з Великої Багачки

Дата: 17.02.2022 08:27
Кількість переглядів: 476

 12 лютого великобагачанці вшановували уславлену футбольну команду «Харчовик» - спортивну та історичну гордість свого краю. Як повідомляють на сторінці селищної ради у соцмережі, 50 років тому завдяки ініціативі молодого, закоханого у спорт, а особливо у футбол, Володимира Журавля та за підтримки директора відгодівельного радгоспу «Багачанський» Івана Рудя було створено футбольну команду «Харчовик» - гордість Великобагачанщини.

Сільські футболісти легко вигравали Всесоюзні та обласні змагання, перегравали уславлені команди з великих міст, тож на свій ювілей по праву приймали вітання від селищного голови Сергія Горбаня, Героя України Івана Балюка, депутата районної ради Ігоря Діденка та вболівальників, від імені яких виступила Людмила Іващенко.

Присутні згадали всіх гравців легендарної команди, засновника Івана Рудя, тренера Михайла Кушнерика, адміністратора команди Михайла Бочкаря, водія Анатолія Свічкаря. Про кожного з них цікаво та зворушливо розповідала ведуча та режисер дійства, заслужений працівник культури України Тетяна Кононенко. Пам’ять про тих, хто відіграв свій матч на землі та тихо спочиває у засвітах, вшанували хвилиною мовчання, а їх рідним вручили квітку пам’яті, на знак того, що великобагачанці з вдячністю та повагою згадують своїх талановитих земляків.

Творчі вітання звучали для ювілярів у виконанні зразкового театру читця «Українська світлиця», Тетяни Іщук, Олександра Фесенка та народного вокального ансамблю «Вільний голос». Пісня «Віват, «Харчовик» у виконанні «Вільного голосу» стала достойним завершенням офіційної частини урочистостей та справжнім талановитим і щирим гімном вдячних вболівальників своїй улюбленій команді.

А далі на всіх чекав сюрприз від організатора урочистостей Володимира Журавля – святковий концерт за участі молодого талановитого гурту «Шейк» та заслуженого артиста України Петра Чорного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора