У фокусі уваги - територіальна оборона

Дата: 15.02.2022 14:43
Кількість переглядів: 2394

На засіданні позачергової сесії Миргородської районної ради депутати прийняли Програму «Територіальна оборона Миргородського району" на 2022 рік.

Засідання сесії було ініційоване райдержадміністрацією у зв’язку з невідкладною потребою прийняття районної програми. Зазначимо, що цього ж дня, 15 лютого, подібні програми включені до порядку денного сесії Полтавської обласної ради, а також сесій майже всіх територіальних громад Полтавщини.

Розпочинаючи засідання, голова районної ради Наталія ГИРКА зазначила: «Питання належного фінансування територіальної оборони нашого краю знаходиться у пріоритеті як органів державної влади, так і місцевого самоврядування. Тому важливо було оперативно відреагувати на всі виклики, які перед нами виникли.»

По питанню порядку денного доповідали перший заступник голови Миргородської районної державної адміністрації Віталій ДЯКІВНИЧ та командир військової частини А7314, начальник територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Едуард МАМЕДОВ. 

«З 1 січня створений батальйон територіальної оборони. Він знаходиться на території Миргородської громади у селі Петрівці. На даний час стоїть завдання обладнати пункт постійної дислокації кадрів та забезпечити необхідним, для цього й необхідне прийняття профільних програм на місцях.» - сказав Едуард МАМЕДОВ.

Обсяг фінансування програми на передбачені заходи складає 100 тисяч гривень з районного бюджету. За словами голови Миргородської РДА Віктора Іваненка, прийнявши програму та розпочавши її виконання, наш район буде краще підготований до можливих загроз.

Депутати включилися в обговорення програми та її запланованих заходів. На всі питання вони отримали вичерпні відповіді. Програму прийняли однологосно. Участь у роботі одинадцятої позачергової сесії взяли 27 народних обранців, керівники райдержадміністрації та силових структур.

Ольга ОШЕКА,
консультант голови Миргородської районної ради
з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ

Фото – Ольга Устименко, ІЦ «Миргородщина»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора