Актуально: територіальна оборона на Миргородщині

Дата: 09.02.2022 17:01
Кількість переглядів: 1080

9 лютого відбувся робочий візит т.в.о. Дмитра Луніна до Миргородської територіальної громади, а саме до с. Петрівці, де базується військова частина А7314 батальйону територіальної оборони.

У рамках візиту обласний очільник Дмитро Лунін разом з головою Миргородської районної ради Наталією Гиркою, головою Миргородської РДА Віктором Іваненком, головою Миргородської ТГ Сергієм Соломахою відвідав приміщення, де розташоване військове формування, познайомився з особовим складом.

За словами командира батальйону, майора Едуарда Мамедова, наразі в адмінприміщенні тривають ремонтні роботи. Залучають необхідні ресурси, в тому числі бюджет міської громади, для створення необхідних умов несення військової служби.

У ході розмови акцентували увагу на налагодження оперативної комунікації, підготовку та здійснення заходів із національного спротиву в мирний час та відпрацювання злагоджених дій для протидії всім можливим загрозам.

На Полтавщині формують осередки територіальної оборони в обласному центрі, а також на територіях кожного району – Миргородського, Лубенського, Кременчуцького.

Нагадаємо, що з першого січня набув чинності Закон України «Про основи національного спротиву», який регламентує завдання територіальної оборони, порядок формування та комплектування військових частин сил територіальної оборони ЗСУ, а також добровольчих формувань територіальних громад та руху опору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора