Відбулася звітна сесія Миргородської районної ради

Дата: 07.02.2022 12:10
Кількість переглядів: 825

На десятій сесії, яка відбулася 4-го лютого, підбили підсумки роботи ради та депутатського корпусу за перший рік каденції. Традиційно на Президії за участі голів постійних комісій та голів фракцій затвердили порядок денний сесії, за яким власне і працювали на пленарному засіданні.

Перед початком роботи сесії голова Миргородської районної ради Наталія Гирка разом з головою Миргородської РДА Віктором Іваненком вручили відзнаки різного рівня. Грамоту Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «УАРОР» отримав головний спеціаліст загального відділу виконавчого апарату Миргородської районної ради Валерій Толмачов, подяку Миргородської районної ради вручили голові комісії з питань регламенту, депутатської етики, діяльності депутатів, забезпечення законності, правопорядку та протидії корупції Володимиру Цибенку.

Потому перейшли до роботи сесії. Фінансові питання, а саме – звіт про виконання районного бюджету за минулий рік, внесення змін до показників бюджету на рік поточний - доповідала начальниця відділу фінансів Миргородської РДА Марина Синяговська. За її словами, районний бюджет по доходах загального фонду за 2021 рік виконаний на 112 %, не враховуючи трансферти з Держбюджету. Видатки по загальному фонду за минулий рік становили 99,4%.

Програму забезпечення виконання Миргородською райдержадміністрацією делегованих їй районною радою повноважень на 2022 рік презентував керівник апарату Миргородської РДА Віталій Хоменко. Обсяг програми на рік складає 200 тисяч гривень.

Про забезпечення права на пільговий проїзд окремих категорій громадян – жителів Миргородського району доповідала начальниця управління соціального захисту Миргородської РДА Людмила Горобець. За її словами, у Миргородському районі правом на пільговий проїзд у міжміському автомобільному та залізничному транспорті користуються 60 тисяч осіб. Компенсації за пільговий проїзд знаходяться у компетенції муніципалітетів громад.

У процесі роботи депутати одноголосно погодили надання в оренду приміщень та гаражів, передали індивідуально визначене майно у власність Гадяцької громади, а також затвердили список присяжних Лохвицького районного суду. Вичерпну інформацію по цим питанням надав головний спеціаліст загального відділу виконавчого апарату Миргородської районної ради Валерій Толмачов.

Далі звітувалися про роботу постійних депутатських комісій: аналітичну інформацію про роботу комісії з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту, впровадження цифрових технологій надала голова комісії Ольга Моргун; звіт комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства та дитинства - заступниця голови комісії Маргарита Хорольська; комісії з питань житлово-комунального господарства, просторового планування, містобудування, комунальних ресурсів, розвитку сільських територій, земельних ресурсів – заступник голови комісії Іван Чишко; комісії з питань бюджету, економіко-інвестиційного планування, підприємництва, промисловості та охорони довкілля - голова Оксана Кулик та комісії з питань регламенту, депутатської етики, діяльності депутатів, забезпечення законності, правопорядку та протидії корупції – голова комісії Володимир Цибенко.     

У форматі презентації розповідала про напрацювання та виконання запланованого за 2021 рік голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. Прозвучала детальна інформація про основні напрямки роботи ради, про діяльність депутатського корпусу восьмого скликання та виконавчого апарату, виконання Програми підтримки та розвитку місцевого самоврядування, забезпечення діяльності депутатів та зміцнення іміджу Миргородського району, а також - забезпечення бюджетного процесу, представницьку діяльність ради, участь в професійних Асоціаціях та інше.

«Роботу районної ради за 2021 рік я характеризую як конструктивну. Незважаючи на всі труднощі, нам з вами вдається завжди знаходити порозуміння та приймати виважені рішення. Підсумовуючи роботу за звітний період, хочу подякувати всім депутатам районної ради восьмого скликання, керівництву райдержадміністрації, сільським, селищним та міським головам Миргородського району, виконавчому апарату райради за внесок у розвиток місцевого самоврядування, за вашу небайдужість та готовність працювати на благо 200-тисячного населення нашого краю.» - відзначила Наталія Олексіївна.

На десятій сесії було прийняте рішення про проведення звітів депутатів районної ради восьмого скликання, відповідно до якого вони мають прозвітуватися про свою роботу з виборцями до 1 березня.  

На завершення роботи сесії депутати затвердили план роботи на 2022 рік. Загалом на десятій сесії депутати прийняли 17 рішень.

Ольга ОШЕКА,
консультантка голови Миргородської районної ради
з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ

 

Фото - Ольга Устименко, ІЦ "Миргородщина"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора