29 січня відзначається День пам’яті героїв Крут

Дата: 29.01.2022 08:14
Кількість переглядів: 607

Шановні жителі Миргородського краю!

Сьогодні разом з усіма українцями ми вшановуємо пам'ять Героїв битви під Крутами. Це криваве протистояння називають однією з найбільш трагічних та водночас легендарних сторінок історії визвольних змагань 1917-1921 років. 29 січня 1918 року поблизу маленького міста Крути на Чернігівщині невеликий загін у складі молодої української інтелігенції та студентства на кілька днів зупинили наступ більшовицької армії в напрямку столиці. Це дало можливість підписати Брест-Литовський договір, який фактично визнавав українську державність на міжнародній арені. Молоді захисники у нерівному бою заплатили своїм життям, адже свобода, гідність та незалежність були для них найвищим мірилом у світі.

Їх називають тогочасними кіборгами за незламність духу, за приклад стійкості та мужності, патріотизму та жертовності. Вже після здобуття Україною незалежності подвиг Героїв Крут зайняв гідне місце у пантеоні національної слави, а славетний бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

Пам’ятаймо своїх Героїв! Схилімо голови у глибокій пошані перед їх світлою пам’яттю. Вони завжди залишаться Героями та взірцем палкої любові до Батьківщини.

З повагою

голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора