У Миргороді вшанували пам"ять загиблого героя

Дата: 21.01.2022 14:05
Кількість переглядів: 397

 У межах вшанування пам'яті захисників, які віддали життя за територіальну цілісність і незалежність України, на фасаді Миргородського ПТУ №44 відкрили меморіальну дошку миргородцю, випускнику цього закладу Олександру Зубченку.

"Наш земляк, разом з багатьма захисниками Батьківщини, долучився до Небесного Легіону патріотів України - віддав найдорожче і найцінніше – своє юне життя, щоб над Україною засяяло сонце миру і спокою. Подяка батькам, які виховали такого патріота, та вічна пам'ять усім полеглим Героям. Меморіальна дошка на училищі, в якому навчався Олександр, буде вічним нагадуванням про героїзм захисників України", -  зазначив у промові секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій.

Олександр Миколайович Зубченко народився 04 червня 1990 року в смт. Диканька Полтавської області. З 1991 року проживав у м. Миргороді, де і пройшло його дитинство та юність за шкільними партами другої та третьої шкіл. У  ПТУ №44 він здобув професію  електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування. Після навчання працював в службі охорони, згодом - слюсарем по ремонту автомобілів на Миргородському хлібозаводі. Із березня 2017 року служив в українській добровольчій армії. 10 грудня 2017 року Олександр загинув під час мінометного обстрілу с. Мар'їнка. Поховали його на Алеї Героїв у Миргороді.

На 37–й сесії Миргородської міської ради депутати підтримали рішення щодо надання звання „Почесний громадянин міста Миргорода” (посмертно) Зубченку Олександру Миколайовичу. 

Пам’ять героя вшанували  хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.


Інформація з сайту Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора