Свято Різдва Христового у Великій Багачці

Дата: 10.01.2022 14:23
Кількість переглядів: 556

Мелодійні колядки, піднесений урочистий настрій та затишна атмосфера одного з найбільших християнських свят – саме так дружна Великобагачанська громада відзначала Різдво Христове.

7 січня у Великій Багачці біля головної ялинки громади відбулося театралізоване дійство «Україна колядує». Зі святковим настроєм на святкування з’їхались аматори народної сцени, які звеличували народження Спасителя як відомими, так і рідкісними старовинними колядками. Учаcники концертної програми подарували глядачам незабутні емоції та враження. А розпочалося святкове дійство із благословенного слова клірика храму Різдва Богородиці ієрея Віталія Фазана. До вітального слова приєдналися депутати обласної ради Олег Діденко та Оксана Винниченко, Великобагачанський селищний голова Сергій Горбань, які побажали жителям громади успіхів у новому році, здійснення мрій та Божого благословіння. І, звичайно ж, як уже повелося за доброю традицією, нагородами відзначено кращих із кращих. Цього разу нагороджували працівників культури та аматорів сцени.

Минулий 2021 рік був плідним для культури громади попри всі пандемічні негаразди і карантини. Працівники культури спільно з аматорами результативно брали участь у численних мистецьких та творчих конкурсах, оглядах, фестивалях. 27 аматорських колективів та окремих виконавців нагороджено Дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації за професіоналізм та високий рівень виконавської майстерності в ході обласного огляду-конкурсу народної творчості "В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля". За участь в цьому ж обласному огляді-конкурсі відзначені подяками І.Бережна – начальник відділу культури та туризму управління з питань освіти, культури, молоді, туризму, спорту та гуманітарного розвитку виконавчого комітету селищної ради, Н.Чобітько – директор центру культури і дозвілля виконавчого комітету селищної ради, Т.Кононенко – провідний методист центру культури і дозвілля виконавчого комітету селищної ради, заслужений працівник культури України. Були й інші нагороди та відзнаки.

Свято закінчилось, але ще довго у наших серцях будуть лунати колядки, а доки звучить українська пісня, доти непоборним є наш народ. І так хочеться вірити, що усі ці побажання, які прозвучали на вечорі, збудуться, що в Україні, такій багатій і пісенній Україні, буде мир, злагода, пануватиме добро, щирість, милосердя.


За матеріалами Великобагачанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора