Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка взяла участь у проєкті Академії Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні»

Дата: 22.12.2021 16:28
Кількість переглядів: 855

21-22 грудня у Львові відбувся захід «Презентація результатів досліджень реінтеграції ветеранів у Южненській, Миргородській та Маріупольській громадах» за проектом Академії Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Швеції.

Участь у ньому взяла голова Миргородської районної ради Наталія Гирка та представники Миргородської міської громади – керуюча справами виконавчого комітету Антоніна Нікітченко та директор Центру соціальних служб Вікторія Максимова. Програмою заходів передбачено презентації результатів досліджень реінтеграції ветеранів у громадах, впровадження методології, презентацію методичних рекомендацій щодо підвищення стійкості територіальних громад шляхом поглиблення реінтеграції ветеранів, презентацію Посібника щодо надання адміністративних послуг та Кодексу доброчесності адміністратора ЦНАП.

З метою закріплення теоретичних знань другого дня організатори провели майстер-клас по використанню результатів досліджень у подальшій роботі органів місцевого самоврядування.

Фаховий супровід заходу надали координатор проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні», Академії Фольке Бернадотта Юлія Седик, керівниця соціологічної агенції Fama Маряна Малачківська-Данчак, виконавчий директор Центру безпекових досліджень СЕНСС Вікторія Вороніна, голова Всеукраїнської асоціації Центрів надання адміністративних послуг Наталія Шамрай.

Довідково: Folke Bernadotte Academy (FBA) — шведська державна агенція з питань миру, безпеки та розвитку. У рамках міжнародної допомоги Швеції розвитку агенція сприяє миру в країнах, які постраждали від конфлікту. Проводять тренінги, консультації та дослідження з метою зміцнення миробудови та розбудови держави, а також надають кошти організаціям громадянського суспільства, які працюють із миром та безпекою. Крім того, ми направляють цивільний персонал до миротворчих операцій та місій зі спостереження за виборами, головним чином під керівництвом ООН, ЄС та ОБСЄ. Агентство названо на честь графа Фолька Бернадотта, першого мирового посередника ООН.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора